Amy Mac Donald : Το μεγαλύτερο σύγχρονο ταλέντο της παγκόσμιας Ροκ Μουσικής Σκηνής





Eίναι σκωτσέζα, μόνο 21 ετών και λέγεται Amy Mc Donald…… Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο This is the life κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007. Σεμνή και συνεσταλμένη παρουσία . Εστιάζει όπως λέει η ίδια στη μουσική της και αποκηρύσσει το υπόδειγμα του καθημερινώς εορτάζειν (όπως λέμε και…Ελληνικά, celebrity lifestyle!)
Στην πραγματικότητα , ομιλούμε για ένα μοναδικό ταλέντο που έχει την ικανότητα να απευθύνεται σε πιτσιρίκια ,αλλά ταυτοχρόνως και μεγάλους , πενήντα και βάλε , όπως κι ο υπογράφων! Ποιο είναι το μυστικό; Νομίζω απλό: Σύγχρονος ήχος ενορχηστρικά, με παραδοσιακή φόρμα ροκ-εντ-ρολ. Οι μικροί ακούν τον σύγχρονο ήχο και οι μεγάλοι εντυπωσιάζονται από ένα είδος που φαίνεται να μην καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια . Φθάνει όμως αυτό να εξηγήσει τον παροξυσμό με την Έϊμυ Μακ Ντόναλντ; Μάλλον δεν φθάνει! Πρέπει να προστεθεί μια φωνή καθαρά ρόκ, που στέκει δίπλα σε Πάττυ Σμίθ ή Τζάνις Τζόπλιν άνετα και χωρίς …..ιεροσυλίες!
Αν επιχειρούσαμε να συγκρίνουμε το φαινόμενο Έϊμυ Μακ Ντόναλντ με Ελληνική ανάλογη περίπτωση, τότε μόνο με τον Χατζηγιάννη είναι συγκρίσιμη , ο οποίος στα στα 18 του, λέει το «και θα χαθώ» καλύτερα από μοναδική γυναίκα ερμηνεύτρια η οποία, μέχρι εκείνη την στιγμή, θεωρείτο υπόδειγμα ερμηνείας. Όταν το είπε ο Μιχάλης , όλοι….αναθεώρησαν!
Φθάνει αυτό λοιπόν για να εξηγηθεί το φαινόμενο λοιπόν; Λέω ….όχι ! Να προσθέσω λοιπόν , ένα απίστευτο πλεονέκτημα που διαθέτει: Η κοπέλα αυτή, εκτός από καλή μουσικός είναι και καλή συνθέτρια. Γράφει δικά της τραγούδια από τα 15 της! Άρα ομιλούμε για γνήσιο μουσικό ταλέντο! Τέτοια πρόσωπα δεν χάνονται ποτέ!
Προσέξτε την !....Ζωή να έχουμε όλοι, αυτό το ταλέντο θα μας απασχολήσει για τα επόμενα 50…..χρόνια!

Ποια κομμάτια της πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε;
Ιδού τα Singles : Poison Prince , Mr. Rock and Roll , L.A. , This Is the Life , Run , Poison Prince .

Πηγές στο διαδίκτυο :
Στις παρακάτω πηγές, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το μέγιστο μοναδικό θεϊκό ταλέντο, την ιδιοφυή μουσική καλλιτέχνιδα συνθέτρια που θα αφήσει μεγάλη εποχή στην μουσική Ιστορία του Πλανήτη Γη:
1) http://www.myspace.com/amymacdonald
2) http://www.youtube.com (βάζετε στην αναζήτηση τις λέξεις amy McDonald)
3) http://www.amymacdonald.co.uk
4) http://www.youtube.com/user/amymacdonaldofficial
Να προσθέσω και μια μείξη από έναν αμερικανό DJ , o οποίος διέγνωσε καταγωγή μιας επιτυχίας των Λας Κέτσαπ με την πολύ μεγάλη επιτυχία της Μακ Ντόναλντ «this is Life».Υπάρχει ένα σόλο της κιθάρας που παίζει και ως ρεφραίν στο κομμάτι των Λας Κέτσαπ . Η αλήθεια είναι , ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν έκαναν επιτυχία οι Λας Κέτσαπ, αυτό το τραγούδι τους δόθηκε με την βεβαιότητα της εκ των προτέρων επιτυχίας. Είχε υπάρξει ένα παρασκήνιο τότε και είχα την τύχη να το διαβάσω και να το θυμάμαι. Αυτοί που κάνουν παγκόσμιες επιτυχίες, μόνο τυχαίοι δεν είναι. Για να έχετε ιδίαν αντίληψη, ακούστε το από εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=yhroby-UdaM έτσι ή αλλιώς πρόκειται για ιδιοφυές κομμάτι.

Καλή σας ακρόαση!

Γιάννης Π. Πλατάρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)