Το Θεώρημα Θαλή με εμβαδά.

Στο 2ο Συνέδριο της Ημαθίας (Νάουσα -Βέρροια, 23-24-25/4/2010) ο κ. Ανάργυρος Μαστρογιάννης παρουσίασε μια απόδειξη του ΘΘ με ισοδύναμα εμβαδά παραλληλογράμμων.
Εδώ παρουσιάζω το ευθύ Θεώρημα με εμβαδά τριγώνων.
Το ενδιαφέρον σε αυτή την απόδειξη, όπως και του κ. Συναδέλφου που είχα την τιμή να γνωρίσω, δεν είναι στο μαθηματικό μέρος, όσο στο ότι το εμπόδιο των Πυθαγορείων με τα ρητά και άρρητα μεγέθη αίρεται. Βέβαια, η έννοια του εμβαδού, είναι ένα μέτρο των γεωμετρικών σχημάτων και είναι προς διερεύνηση κατά πόσον μπορεί να θεμελιωθεί μια σειρά αποδείξεων μετρικών ιδιοτήτων των τριγώνων σε σχέση με τα εμβαδά που θα προηγούνται στην θεμελίωση.....
Ι.Π.Π.



Το Θεώρημα Θαλή με εμβαδά. - GeoGebra Δυναμικό Φύλλο εργασίας






Το Θεώρημα Θαλή με εμβαδά.







Sorry, the GeoGebra Applet could not be started. Please make sure that Java 1.4.2 (or later) is installed and active in your browser (Click here to install Java now)


Δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα GeoGebra


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)