Οι 40 αρχαίοι κίονες στην λιθοδομή Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης.

Θυμάμαι που διαγράφηκε η πρώτη κολόνα αρχές Απριλίου 2007 . ΄Έσπευσα να την φωτογραφήσω και να κάνω το ρεπορτάζ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας. Μετά από λίγο ήλθαν στο φως τα 40 τεμάχια κιόνων..
Τώρα έχουμε 2010 . Καμία ανάδειξη. Αυτή την στιγμή τα 40 τεμάχια κιόνων, περιβάλλονται από παράγκες. Τουλάχιστον να φωτιστεί η λιθοδομή και να μην είναι υπερβολική η λάσπη στους αρμούς. Να γράψει κάποιος φοιτητής μια μελέτη (πηγές γραπτές δεν φαίνονται να υπάρχουν πάντως!)
Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι η συγκίνηση της ανακάλυψης. Αυτό δεν ξεχνιέται...Προσπαθώ να φιλοσοφήσω στωϊκά την αδιαφορία για να αντέξω τον κομπλέξισμό....
:-)
Με τον Στάθη, ελπίζω να τα αναδείξουμε όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα πολλαπλασίως σπουδαιότερα σε όλη την έκταση του νέου δήμου.
Το πιο σοβαρό πάντως είναι ότι με την ψήφο του λαού σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνα σκουπίδια έχουν εξουσία. Και το φαινόμενο εντείνεται με την αποχή -λευκό -άκυρο κάποιων ευαίσθητων συμπολιτών μας (που πάντως κάνουν λάθος και μεγάλο) που απέχουν και δίνουν την ευκαιρία σε μη ανακυλώσιμα απορρίμματα (σχεδόν όλων των παρατάξεων, περισσότερο ή λιγότερο) να λυμαίνονται ιερά και όσια....
Ας μην το τραβήξω άλλο μέρες χρονιάρες που είναι....

 Νεώτερα ευρήµατα στην λιθοδοµή του Ι.Ν.. Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)