Απίστευτο! Νόμος της Δημοκρατίας, απαγορεύει χρήση συγκεκριμένων συμβόλων

Σε μια συζήτηση εντελώς τυχαία που έκανα χαριτολογώντας με ένα συμπολίτη μας, (τον κ. Παναγιώτη Τσούση συγκεκριμένα) έμαθα ότι ο νόμος ο εκλογικός (άρθρο 18) απαγορεύει κάποια σύμβολα. Στην αρχή μου φάνηκε λογικό και βέβαια υπάρχει η λογική της απαγόρευσης για κάποια απ΄αυτά. Λόγου χάριν, είναι απολύτως λογικό να απαγορεύεται η χρήση σημαίας Κράτους. Η σημαία του κάθε Κράτους δεν είναι για εκλογική χρήση του κάθε Δημοτικού συνδυασμού. Πολύ σωστό! Σύμβολο επίσης θρησκευτικό ομοίως.  Γενικά τα θεωρούμενα ιερά σύμβολα για κάποιους απαγορεύεται να μπαίνουν ως εμβλήματα συνδυασμών. Μέχρι εδώ όλα καλά! Μετά είδα ότι απαγορεύεται το ....στέμμα! Δηλαδή βρε παιδιά αν κάποιος χρησιμοποιήσει το στέμμα του Φιλίππου από την Βεργίνα θα είναι παράνομο;  Αν χρησιμοποιήσει τον ......φοίνικα είναι κι αυτό παράνομο επειδή ΕΤΥΧΕ να το χρησιμοποιήσει η δικτατορία; Ο αρχαίος φοίνικας απαγορεύεται; Θυμάμαι μια φορά πριν πολλά χρόνια που περιδιάβαινα την Πανεπιστημίου  πρόσεξα στον περίβολο του Αρείου Πάγου τα κάγκελα που είχαν την ....σβάστικα! Στην έκπληξή μου που είπε ο συνοδοιπόρος μου (δεν τον θυμάμαι πια ) ότι το σύμβολο είναι αρχαίο και υπάρχει και στην .....Ακρόπολη!
Πάντως το θέμα με τα σύμβολα είναι μια αστειότητα! Να απαγορεύεται ο .....κότινος ; (Στέμμα δεν είναι;)
Πάντα συμπλεγματική θα εμφανίζεται η Πολιτεία; Έχει λόγους να ....απαγορεύει σύμβολα; Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ;
Ποιός είναι ο ανώτατος Κριτής στην Δημοκρατία αν όχι ο λαός; Συνεπώς,  η απαγορεύσεις συμβόλων προκαλούν -φρονώ- τον ίδιο τον λαό που δρουν Πατερναλιστικά μιας και τον θεωρούν ανώριμο....
Έτσι νομίζω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)