Οι απαντήσεις του Στάθη Αναστασόπουλου σε Ερωτήματα του ΘΑΡΡΟΥΣ


Αναδημοσιεύουμε τις απαντήσεις του Στάθη , όπως και των άλλων ανθυποψηφίων του. Ως Γιάννης Πλατάρος μπορώ και...παραμπορώ να κάνω κρίσεις για τις απαντήσεις όλων. Κι όχι μόνο μπορώ , αλλά υποχρεούμαι, λόγω του ότι είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος υπό τον Στάθη. Μια αίσθηση ίσως τραβηγμένης δεοντολογίας μου λέει να μην σχολιάσω καμία απάντηση και να αφήσω τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Όμως, θα ....σκάσω αν δεν παρατηρήσω, ότι ο αρμόδιος συντάκτης του Θάρρους έθετε ένα συμβατικό όριο λέξεων ανά απάντηση, τις 600 λέξεις. Σωστό και σύνηθες. Ο κ. Σπυρόπουλος προτίμησε να είναι ....Λακωνικός! Βέβαια, όταν εκτίθεσαι και ζητάς την ψήφο του άλλου, ΔΕΝ πρέπει να είσαι ...Λακωνικός, πρέπει να είσαι όσο αναλυτικός , περιγραφικός και λεπτομερής μπορείς. Έτσι λέει η δεοντολογία της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν νομίζω να κάνω λάθος, αλλά βεβαίως ο τελικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος........
  1. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερό σας πλεονέκτημα ως υποψήφιος για τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου;
  2. Ποιο κατά την άποψή σας είναι το μείζον πρόβλημα του Δήμου Μεσσήνης και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; 
  3. Πώς οραματίζεστε το Δήμο Μεσσήνης στο τέλος της θητείας σας, αν εκλεγείτε;


Μια πρώτη γνωριμία με τους τέσσερις υποψήφιους δημάρχους στο νέο καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης επιχειρεί σήμερα το «Θάρρος», ανοίγοντας το φάκελο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Ο έχων τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο νυν δήμαρχος Μεσσήνης και ανεξάρτητος Κώστας Σπυρόπουλος, ο Κώστας Αποστολόπουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Νίκος Τζώρτζης, που έλαβε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αναλύουν τους στόχους και το όραμά τους για το νέο Δήμο.

ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
1. Θεωρώ ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανθυποψηφίους μου, την άριστη γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του νέου καλλικράτειου Δήμου. Γνωρίζουμε πρόσωπα, χώρους, χωριά, έχουμε δίκτυο ανθρώπων παντού, γνωρίζουμε ήδη τα περισσότερα από τα προβλήματα του νέου Δήμου και μπορούμε να τα επιλύσουμε νωρίτερα. Επίσης, πλεονεκτούμε, σε σχέση με την εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, σε θέσεις ευθύνης και, ακόμη, στην ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, τους άριστους των οποίων θα επιλέξει ο λαός.
Το μεγαλύτερο, όμως, πλεονέκτημα, ως δημάρχου, είναι αυτό που επιχείρησαν να μου προσάψουν ως μειονέκτημα: Την εντοπιότητα. Θεωρώ ότι είμαι εντόπιος με όλη τη σημασία της λέξεως στο νέο καλλικράτειο Δήμο, αφού ήδη έχω την αυτοδιοικητική ευθύνη του χώρου ως αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών. Και όχι μόνο του νέου Δήμου, αλλά του νομού. Αφού γνωρίζουμε το μείζον, γνωρίζουμε και το έλασσον. Επαναλαμβάνω: Είμαι πραγματικά εντόπιος στο νέο καλλικράτειο Δήμο. Οι αντίπαλοί μας ατύχησαν που επιχείρησαν να μας προσάψουν ως μομφή την καταγωγή. Οι κάτοικοι του διευρυμένου Δήμου με έχουν ψηφίσει ως νομαρχιακό σύμβουλο και ως υποψήφιο βουλευτή του νομού. Εν σύνοψη, το συγκριτικό πλεονέκτημά μας είναι: Γνώση του χώρου, των ανθρώπων, των προβλημάτων του και εμπειρία για την αντιμετώπισή τους. Γνώση των προγραμμάτων και των πηγών χρηματοδότησης. Σκληρή δουλειά, συστηματική, επιμονή και διεκδίκηση πόρων, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας.

2. Δεν υπάρχει μείζον, υπάρχουν μείζονα, που χρήζουν αντιμετώπισης. Μπορούν να συνοψιστούν στα εξής και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου:
-Δρομολόγηση της ανάπτυξης. Με θεσμοθετημένες περισσότερες αρμοδιότητες, στον καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης, περιμένουμε και τους ανάλογους πόρους. Αν, όμως, αυτό δεν πραγματοποιηθεί λόγω της οικονομικής θέσης της χώρας, εμείς, έστω και χωρίς αυξημένους κρατικούς πόρους, θα δρομολογήσουμε ανάπτυξη, ενεργοποιώντας τα ιδιαιτέρα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς. Την ανάδειξη, προώθηση και πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων. Μολονότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων καθορίζονται από το υπουργείο Γεωργίας, εμείς μπορούμε, αναδεικνύοντας, προβάλλοντας και πιστοποιώντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, να συμβάλλουμε στη βελτίωση του εισοδήματος των συνδημοτών μας.
-Τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο για την παραλιακή ζώνη από Μπούκα έως τη Νέα Κορώνη, αλλά και στην πανέμορφη ενδοχώρα, μέσω προγραμμάτων αγροτουρισμού. Να δράσουμε ως χώρος υποδοχής και ενίσχυσης της ζήτησης για εξοχική κατοικία που θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Καλαμάτα. Μπορούμε να πάρουμε τη μερίδα του λέοντος από αυτήν την επικείμενη προοπτική, διότι διαθέτουμε τις εκτάσεις και τις υποδομές γι’ αυτό το σκοπό. Είναι γνωστό, ότι η οικοδομική δραστηριότητα κινεί πάνω από 100 επαγγέλματα, καταπολεμεί την ανεργία και δίνει προοπτικές για ολόκληρο το Δήμο. Πρόκειται για στρατηγικό θέμα, που θα προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
-Διαδημοτική οδοποιία.
-Ενδοδημοτική συγκοινωνία
-Αγροτική οδοποιία.
-Βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας των συνδημοτών μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση, ιδίως στα απομακρυσμένα χωριά, και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και ευθύνη.
-Διαφήμιση, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, καθώς και άλλων μνημείων, ευχερής, ταχεία και ασφαλής πρόσβαση σε αυτούς. Υπάρχουν πολλοί, εξαιρετικά σπουδαίοι και σημαντικοί και δεν έχουν αναδειχθεί όσο τους αξίζει.
-Απομάκρυνση της χωματερής από τα Λιμενικά.
-Χώροι στάθμευσης στην πόλη της Μεσσήνης, περιμετρικά της πλατείας, με επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη, με στόχο την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της εμπορικής κίνησης της Μεσσήνης και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

3. Τον οραματίζομαι με δρομολογημένες αναπτυξιακές διαδικασίες. Ήδη θα έχουμε βάλει θεμέλια αναπτυξιακά με εφαρμογή σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις, έχοντας ενεργοποιήσει τα πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο Δήμος, όπως προαναφέρθηκα.
Τον θέλουμε με άριστη οργάνωση στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, με οργανωμένη φροντίδα στο χώρο της Παιδείας, με μέριμνα στον τομέα της υγείας και με επέκταση της κοινωνικής βοήθειας προς τους έχοντες ανάγκη συνδημότες μας. Οραματιζόμαστε το νέο Δήμο να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία. Τον θέλουμε με δρομολογημένες πολλές προσπάθειες που θα ενισχύσουν τη ζωή στο χωριό, μέσω της ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος, και να σταματήσουμε την πληθυσμιακή διαρροή προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Οραματιζόμαστε την πόλη της Μεσσήνης, όχι μόνο πρωτεύουσα του νέου διευρυμένου Δήμου Μεσσήνης, αλλά ως πραγματική συμπρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ1. Η μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου. Μετά τη διδασκαλία και την έρευνα που έγιναν επί δεκαετίες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήρθε η χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση του καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης. Με εφόδια, τις γνώσεις, το πραγματικό ήθος και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής στη διοίκηση των 4 ετών, ελπίζουμε στην εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών στο νέο καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης
2. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νέου καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης. Μετά την έγκριση του ΓΠΣ του καποδιστρικού Δήμου Μεσσήνης, οφείλουμε να επεκτείνουμε αυτό και σε όλη την περιφέρεια του νέου Δήμου. Η βάση ανάπτυξης κάθε Δήμου είναι το ΓΠΣ και το οποίο αγωνίζονται να αποκτήσουν όλοι οι Δήμοι, έτσι ώστε να έχουν σωστή και ισόρροπη ανάπτυξη.
3. Οι όμορφες και καθαρές παραλίες, οι μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, μαζί με τις δυνατότητες που πρέπει να προσφέρονται στους αγρότες μας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα Δήμο Μεσσήνης βιώσιμο, ζηλευτό και επισκέψιμο από όλο τον κόσμο.
ΚΩΣΤΑΣ AΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
1. Το γεγονός ότι δεν κρύβω την αλήθεια για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ύστερα από 30 χρόνια εγκλωβισμού στις ληστρικές καπιταλιστικές δομές της Ε.Ε. και 60 χρόνια συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση του ΝΑΤΟ. Μετά από τόσες δεκαετίες στην υπηρεσία αυτών των «δημοκρατικών» και «ελεύθερων» μορφωμάτων, η πατρίδα μας βρίσκεται να χρωστά το αστρονομικό ποσό των 350 δισ. ευρώ και να συμμετέχει σε όλους τους τυχοδιωκτισμούς και τις λεηλασίες σε βάρος γειτονικών και μακρινών χωρών από τους Αμερικανούς γκάνγκστερς. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ, από όποια θέση και με όποια δύναμη βγει από τις κάλπες, όχι μόνο δε θα συνεισφέρει, αλλά και θα παρεμποδίσει την παραπέρα εξάρτηση της χώρας μας και την εξοντωτική εκμετάλλευσή της μέσα από τους δημοτικούς και περιφερειακούς μηχανισμούς που στήνουν με τον «Καλλικράτη». Με το σχέδιο αυτό, για την επιχειρούμενη σήμερα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, μεταφέρονται στους Δήμους αρμοδιότητες (παιδεία, υγεία, πρόνοια) που ήταν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους και παραδίδονται τώρα σε μεγάλο βαθμό, μαζί με κάθε δημοτική δραστηριότητα, στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού, που ουσιαστικά θα μετακυλιστεί στους δημότες. Από την άλλη, ο «Καλλικράτης» θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του καταστροφικού Μνημονίου και του «Προγράμματος Σταθερότητας» σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων. Δηλαδή, για την αφαίμαξη των δημοτών προς σωτηρία και κερδοφορία των τραπεζών και όχι για τη διάσωση της χώρας, όπως ψευδέστατα διατείνονται τα πράσινα καραγκιοζάκια. Άλλωστε, στην εκμετάλλευση και στο ξεπούλημα της χώρας έχουν αριστεύσει οι ηγετικές κλίκες των ευρωατλαντικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. ΛΑΟΣ και τα δεκανίκια τους από τους ομιχλώδεις χώρους της «αριστεράς».

2. Ο νομός μας κατά βάση είναι αγροτικός – κτηνοτροφικός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας – και όχι μόνο – είναι οι εξευτελιστικές τιμές που προσφέρουν στους παραγωγούς τα κυκλώματα εμπόρων, μεταπρατών και σουπερμαρκετάδων. Με συνέπεια οι μικροί και οι μεσαίοι αγρότες να έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας, να είναι πνιγμένοι στα χρέη, να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες και τη γη τους. Είναι κι αυτοί θύματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε., που με πρόσχημα τον ανταγωνισμό έχει πλημμυρίσει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου με μεταλλαγμένα, ποιοτικά ύποπτα προϊόντα και με φτηνά προϊόντα, που προέρχονται από χώρες με εξαθλιωμένο, πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Έτσι, λόγω της ΚΑΠ, η χώρα υποχρεώνεται σε τεράστιες εισαγωγές, που συμπιέζουν τις τιμές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι ασύμφορες οι καλλιέργειες για τους μικρομεσαίους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τους μεγαλοαγρότες. Δεν τους ενδιαφέρει, μπροστά στα κέρδη, αν το έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ξεπεράσει τα 21 δισ. ευρώ. Δεν τους ενδιαφέρει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, το άπλωμα της φτώχειας, η ανεργία, η ακρίβεια, τα μεροκάματα – χαρτζιλίκια. Για μας, τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η διέξοδος από τα αδιέξοδα της προσκόλλησης στην Ε.Ε. περνάει μέσα από την άρνηση της ΚΑΠ και: την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την ίδρυση μεγάλων καθετοποιημένων και κοινωνικοποιημένων αγροτικών επιχειρήσεων, καθώς και μικρότερων παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών, που θα στηρίζουν μεταποιητικές βιομηχανίες. Έτσι, θα μειωθεί δραστικά το κόστος παραγωγής, επειδή θα εξουδετερωθούν τα μειονεκτήματα του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου που υπάρχει σε σημαντικό βαθμό στη χώρα μας.
3. Ο Δήμος της Μεσσήνης και κάθε Δήμος και όλη η χώρα θα αλλάξουν μορφή, αν ο λαός, επιτέλους, αποφασίσει να απαλλαγεί από τα γαλαζοπράσινα βαρίδια που τον κρατούν στον πάτο της διαφοράς, της ανυποληψίας, της ανέχειας, του ραγιαδισμού. Αν αποφασίσει να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με κοινωνικοποιημένους τους βασικούς τομείς της οικονομίας, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και με αμοιβαία επωφελείς σχέσεις και όχι δεσμεύσεις με άλλες – ισχυρές και μη – χώρες του πλανήτη.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
1. Ως άνθρωπος που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών στο Δήμο μας, ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και δημοτικός σύμβουλος, διακρίνομαι από διάθεση για προσφορά, η οποία πηγάζει από μια άρρηκτη σχέση που έχω με τον τόπο που γεννήθηκα, διαβιώνω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Ως αρχιτέκτονας μηχανικός έχω αποκομίσει εμπειρίες τόσο στο στάδιο των σπουδών μου όσο και μετέπειτα στη σταδιοδρομία μου, από οργανωμένους Δήμους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που πρωτοπορούν σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού, οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού. Οι συνδημότες μου γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν αιρετός στο Δημοτικό Συμβούλιο συνέβαλα με τις απόψεις και τις ιδέες μου στη βελτίωση θεσμικών προβλημάτων του Δήμου. Συνεπώς, όπως και στην καθημερινότητά μου έχω αποδείξει πως είμαι ενεργός πολίτης, έτσι και με γνώμονα την αγάπη μου για το Δήμο, την εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα οράματά μου, θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου να ανταποκριθώ στις πολλαπλές προκλήσεις που προβάλλουν μέσα από τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», και όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

2. Στο νέο καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά θα προκύψουν και νέα λόγω της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και των πρόσθετων αρμοδιοτήτων.
Πρώτο μας μέλημα, λοιπόν, αποτελεί ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των υπηρεσιών που θα αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα τόσο τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών μας όσο και τα προβλήματα που σχετίζονται με τις υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τον αθλητισμό, και θα δίνουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα. Πρέπει να αποφύγουμε έναν υδροκέφαλο Δήμο, συγκεντρωτικό και μη λειτουργικό, και να επιδιώξουμε με τον κατάλληλο διακτινισμό των υπηρεσιών να βρεθούμε πιο κοντά στα προβλήματα, με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, στελέχωση με κατάλληλο προσωπικό, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και θα δίνει λύσεις στα άμεσα προβλήματα.
Ευνόητο είναι πως προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας είναι θέματα ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος, που σχετίζονται άμεσα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποχέτευση.

3. Στο τέλος της τετραετίας ο απολογισμός μας ως Δημοτικής Αρχής, με δεδομένο πως διαθέτουμε την εμπειρία και έχουμε το στρατηγικό σχεδιασμό, θα πρέπει να έχει καταγράψει τα εξής: Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, ώστε να μην υπάρχουν ελλείμματα. Ο Δήμος μας να έχει αποκτήσει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ιδίως να έχει εμπεδώσει στη νεολαία μας αισθήματα αγάπης για τον τόπο της, να τους έχει καταστήσει ενεργούς πολίτες με ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα και με διάθεση άμεσης συμμετοχής στη λειτουργία των θεσμών. Να έχει επιλύσει προβλήματα που άπτονται της μόρφωσης, ψυχαγωγίας, της άθλησης και πολιτιστικής ενασχόλησής τους. Να έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει τόσο το Δήμο μας όσο και όμορους Δήμους. Η Αρχαία Μεσσήνη να αποτελεί πόλο τουριστικής και αρχαιολογικής ανάπτυξης και να υπάρξει άμεση διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Καλαμάτας. Στην παραλιακή ζώνη να έχουμε υλοποιήσει τα έργα ανάπτυξης, τα οποία θα συμβάλλουν άμεσα και στην τουριστική – οικονομική ευμάρεια της περιοχής. Να έχουμε υλοποιήσει στο μέτρο του δυνατού την αστική ανάπλαση διαμερισμάτων του Δήμου μας με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και διανοίξεις δρόμων. Να επιλύσουμε κυκλοφοριακά προβλήματα και να ενθαρρύνουμε τη δρομολόγηση μέσων μαζικής μεταφοράς από την έδρα του Δήμου προς τα δημοτικά διαμερίσματα. Να δημιουργήσουμε χώρους δράσης για την τρίτη ηλικία, κυρίως με ψυχαγωγικό εικαστικό χαρακτήρα. Να είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε τους δημότες μας στα μάτια και να τους πούμε πως είμαστε ευτυχείς που, μέσα από δυσκολίες και από τυχόν συμφέροντα που θα μας πολεμήσουν και θα αντιδράσουν στο έργο μας με μικρόψυχες σκοπιμότητες, εμείς πράξαμε το καθήκον μας και τιμήσαμε την ψήφο τους.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)