Τα προεκλογικά έργα των Δημοτικών εκλογών.

Το πάω το θέμα κατ΄ευθείαν στο ψητό. Προεκλογική περίοδος είναι, προεκλογικά έργα γίνονται. Θα πει όμως κάποιος: «Έργα να γίνονται κι ας γίνονται και προεκλογικά!» Ομολογώ, ότι ήμουν και γω θιασώτης αυτής της απάντησης. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Θέτω τα ερωτήματα, εν πολλοίς ρητορικά:
1. Έπρεπε να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι της Μεσσήνης στο κέντρο και στα παράκεντρα;
2. Υπήρχε πραγματικά ανάγκη να γίνουν αυτά τα έργα;
3. Μήπως μπορούσε να γίνει κάτι άλλο ουσιαστικότερο και πιο αναγκαίο παρά οι ασφαλτοστρώσεις σχετικά ικανοποιητικών δρόμων;
Ας μην μπει στον κόπο ο αναγνώστης να απαντήσει. Θα του θέσω το θέμα ολιστικά:
Το πρώτο πρόβλημα της οικονομίας, είναι ότι έχουμε ελάχιστους πόρους και άπειρες ανάγκες και πρέπει να κάνουμε βελτιστοποιήσεις . Άρα ασφαλτοστρώσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης σε δρόμους που δεν είχαν δα και μεγάλη ανάγκη δεν συνιστά περιττή πολυτέλεια, αλλά έγκλημα. Ο πολίτης βλέπει το όφελος. Αντιδρά θετικά και ψηφίζει τους πονηρούς πολιτευτές. Για να το κάνουν οι πολιτικοί , πάει να πει ότι πιάνει το τέχνασμα. Είναι αποδοτικό. Είναι...ψηφοφόρο! Ο πολίτης , δεν ξέρει τις ανάγκες του Δήμου. Βλέπει πράξεις. Δεν βλέπει παραλήψεις, διότι δεν τις  ξέρει! Δεν ξέρει τις ανάγκες του Δήμου και την ιεράρχησή τους. Ο πολίτης συμπεριφέρεται χαζά και γι αυτό του συμπεριφέρονται και οι πολιτικοί ως ζώο. Ο πολίτης αντιδρά και υβρίζει κείσαι κακείσαι , αλλά οι γνώστες πονηροί πολιτευτές, γελούν κάτω από τα μουστάκια τους , διότι γνωρίζουν να χειραγωγούν το....ζώο! Συζητώ με ψηφοφόρους που μου καταγγέλλουν τους πολιτικούς. Φυσικά τους καταγγέλλουν με την οπτική της δική τους που την θεωρούν αλάνθαστη. Κανέναν δεν άκουσα να καταγγέλλει ως εγκληματική την ασφαλτόστρωση των οδών. Είναι όλοι της λογικής που προανέφερα: «Ό,τι γίνεται, καλώς γίνεται» Απέδειξα ότι ΔΕΝ ισχύει το επιχείρημα. Αν επιμείνω πάνω στο επιχείρημα, θα εισπράξω το «Ωχ αδελφέ!» Ο υπογράφων, δεν είναι πιο ξύπνιος από τον κάθε πολίτη, αλλά έχει το ....άτιμο προνόμιο της εμπειρίας. Έχει χαλάσει τις καρδιές του με προσφιλή του πρόσωπα για παρεμφερή πολιτική. Αλήθεια γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζουν οι ασφαλτοστρώσεις, από που προέρχονται τα κονδύλια και ποία έργα ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ για να πέσει άσφαλτος; Νομίζω, ότι στην Μεσσήνη, δυο-τρία πρόσωπα το γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι θα πάνε στις κάλπες εντυπωσιασμένοι από το έργο. Το «έργο» αυτό όμως, το έχω δει στην Μεσσήνη 3 φορές. Ο νέος ψηφοφόρος ποτέ. Οι περισσότεροι παλαιοί λένε το το «ωχ αδελφέ» Άρα το έργο της εξαπάτησης καλά κρατεί , οι πολιτικάντηδες γελάνε που ακούνε τους ψηφοφόρους να απέχουν από τις κάλπες για να τους αφήσουν να κάνουν χειρότερα , χωρίς κοινωνική λογοδοσία και η Ελλάδα πάει κατά διαόλου.
Είμαι υπερβολικός;
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)