Περί δρόμου και Δημοκρατίας ο λόγος...

Παρακολούθησα τα ρεπορτάζ με τα λαϊκά δικαστήρια στις τοπικές εφημερίδες, μιας και δεν μπόρεσα να τα παρακολουθήσω δια ζώσης.
Συμπέρασμα: Όλες οι αντιφάσεις της Ελληνικής κοινωνίας, έδωσαν το παρόν τους στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου Μεσσήνης.
1. Άνθρωποι ανενημέρωτοι.
2. Άνθρωποι αγανακτισμένοι αδικαιολογήτως.
3. Συνθήκες λαϊκού δικαστήριου του προεμφυλιακού κλίματος.
4. Ομιλία επί σχεδίου που το έχουν «ειδικοί» και μόνο αυτοί μπορούν να το ερμηνεύσουν.
5. Πλήρης παραπληροφόρηση.
6. Παντελής στρέβλωση της πραγματικότητας.
7. Μουγγοί επί τετραετία που βρήκαν την φωνή τους.
8. Άνθρωποι με έννομα συμφέροντα στην περιοχή , που δεν ξέρουν τι τους γίνεται με τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα (απίστευτο!!!)
9. Υποκρισία σε ύψιστο υπερθετικό βαθμό.
10. Πολιτική προεκλογική εκμετάλλευση ενός σοβαρού θέματος ανάπτυξης, που θέλει σοβαρή και επιστημονική εξήγηση, σε ένα περιβάλλον με δημοσιογράφους και με ανέξοδες ρητορείες ασχέτων που τάχα εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Πόλης και του δήμου.
Πλήρης έκπτωση αξιών. Πλήρης κατάρρευση κάθε δεοντολογίας. Σκουξίματα , αντί επιχειρήματα. Διάλογος κωφών. Απροκάλυπτα ψέματα.
Πρέπει να γίνει ένα έργο και όλοι παρεμβαίνουν όχι υπέρ του έργου, αλλά υπέρ της πάρτης τους. Εμφανίζονται ενεργούντες υπέρ του κοινού συμφέροντος, ενεργούντες όμως υπέρ πάρτης τους. Φυσικά ΔΕΝ γίνονται αντιληπτοί, διότι οι πολίτες ΙΔΙΩΤΕΥΟΥΝ (ιδιώτης= ο ηλίθιος με αρχαία Ελληνική σημασία και Αγγλική) Με την ΙΔΙΩΤΕΙΑ των πολιτών, ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ  ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΤΗΣ ΤΟΥΣ.
Το τι γέλιο ρίχνουν τα κοράκια στα οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση των κοινών, κανείς δεν φαντάζεται. Λίγοι γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ! Θεωρούν μάλιστα αυτή την κοροϊδία , ως μια ιδιαίτερη πολιτική ικανότητα , ως ΤΗΝ ικανότητα.
Σε αυτό το σημείο, δεν ακουμπώ το θέμα, μένω  μόνο στο θέατρο που παίχθηκε από τον αποχωρούντα  συνδυασμό, που επιθυμεί να αμαυρώσει με την ακατανόητη συμπεριφορά του, ιδεολογίες, παράταξη, πρακτικές , δεοντολογίες, οράματα , μνήμες κι αναμνήσεις.
θα κάνω όμως μια πρόταση:
Αν διαθέτουν στο Δημαρχείο δημοκρατική δεοντολογία και διαφάνεια, να αναρτήσουν το σχέδιο του δρόμου Καλαμάτα -Ριζόμυλος  στο διαδύκτιο να το δει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Να το δει όλος ο κόσμος και να ΚΡΙΝΕΙ!
Αυτών των οποίων η δημοκρατία  εκρέει των μπατζακίων τους, ας το τολμήσουν........
Τα άλλα τα καμώματά τους, δυστυχώς τα γνωρίζουμε δεκαετίες!
Και για τους πολίτες ένα μήνυμα:
Μην πάτε να ψηφίσετε, ή πάτε και ρίξτε λευκό -άκυρο, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Κάντε το και για ό,τι πάθετε , θα το αξίζετε δυστυχώς.....
(Να δούμε αν αυτή τη φορά φύγουν τα λαμόγια όλων των παρατάξεων ή παραμείνουν . Ο πολίτης θα κρίνει....)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)