Πλησίασε το 40% η αποχή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, πλησίασε το 40% η αποχή στην πόλη της Μεσσήνης. Πιθανολογούμε, ότι αυτό θα είναι και Πανελλήνιο. Το πρώτο σχόλιο, είναι ότι αν αφαιρέσουμε τους εκδημήσαντες εις τας αιωνίους μονάς και στα Ηλύσσια πεδία, ένα 30% των συμπολιτών μας, ενεπιστεύθη τις τύχες του στο υπόλοιπο 60% που ψήφισε για λογαριασμό του και εξ ονοματός του. Ως γνωστόν, ο εκλογικός νόμος, δεν μετρά αποχή λευκά ή άκυρα. Όλες οι διανομές εδρών, υπολογίζονται από τον αριθμό Α= (ψηφίσαντες-λευκά-άκυρα) Αυτό το ξέρουν όλοι οι πολίτες που απείχαν και έτσι έδειξαν εμπιστοσύνη σε όσους προσήλαν να επιλέξουν Δημοτικές Αρχές χωρίς αυτούς και γι αυτούς. Ουδείς από το 30% εφοβήθη για όσα θα γίνουν γι αυτούς χωρίς αυτούς (για να θυμηθούμε έναν νεανικό στίχο του Γιώργου Οικονομέα) όλοι έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλους όσους προσήλθαν. Και βεβαίως ουδείς από τους μη προσελθόντες δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να κριτικάρει τις Δημοτικές αρχές που θα προκύψουν για πράξεις ή παραλήψεις τους! Νομικώς έχουν δικαίωμα απεριόριστης κριτικής. Ηθικώς όμως δεν νομιμοποιούνται. Αυτές οι Δημοτικές αρχές θα έχουν αρκετές πρόσθετες εξουσίες την εντολή για την διαχείριση των οποίων οι απέχοντες από τις εκλογές πολίτες, ενεπιστεύθηκαν στα κομματόσκυλα, στους ίδιους τους υποψηφίους, στους αλλοδαπούς με δικαίωμα ψήφου, στους αθιγγάνους, στους ενεργούς πολίτες, σε όλους όσους γενικώς προσήλθαν. Είναι αξιοθαύμαστη η εμπιστοσύνη στην κρίση των προοσελθόντων που επέδειξαν οι ΜΗ προσελθόντες!
Μετά, κατά τα ειωθότα,  στα καφενεία,  θα ξιφουλκούν λαύροι και λάλοι κατά πάντων, αλλά για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό , την Ποιότητα ζωής, θα αποφασίζουν οι εκλεκτοί των προσελθόντων!
όπως λέει και το Ευαγγέλιο, «πολλοί γαρ οι κλητοί, ολίγοι γαρ οι εκλεκτοι!»
Οι εκλεκτοί των προσελθόντων θα αποφασίζουν και για τους μη προσελθόντες!
Επομένως οι κύριοι απέχοντες, δεν πρέπει να βγάζουν «κιχ» για ό,τι καλό ή κακό κάνουν οι εκλεκτοί του λαού που προσήλθε στις κάλπες και έριξε θετική ψήφο υπέρ οιουδήποτε συνδυασμού.
Δεν νομίζω ότι κάνω λάθος, ούτε φιλοσοφικά, ούτε ηθικά, ούτε δεοντολογικά, ούτε λογικά, ούτε πολιτικά. Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον . Εξ άλλου οι σοφοί Αρχαίοι μας πρόγονοι, πίστευαν ότι όλοι όσοι δεν μετέχουν των κοινών είναι ΑΧΡΕΙΟΙ (Αχρείαστοι, άχρηστοι, άχθη αρούρης, βαρίδια της γης.) Κάποιοι, επέλεξαν συνειδητά, να μετρά η γνώμη τους ακριβώς ίδια με ενός τεθνεόντα! Δηλ. ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Όσοι δεν μετέχουν στα κοινά της πόλης δεν θεωρούνται απλώς φιλήσυχοι αλλά άχρηστοι (τον μηδέν τωνδε [ενν. των πολιτικών] μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν).(Θουκυδίδης, Περικλέους Επιτάφιος)Βεβαίως στην προηγούμενη ξεκάθαρη ρήση του Περικλέους, αρκετοί αρθρώνουν αντίλογο, ότι δεν μπορούν να γίνονται παραλληλισμοί με την διάσημη αυτή ρήση, ότι άλλα εννοεί κτλ .
Δεν νομίζω όμως να πείθουν ούτε τον εαυτό τους.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)