Σε δύο ώρες η διαδρομή από Αθήνα για Καλαμάτα


09/12/2010 - 17:03
Οι οδηγοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους 113 χιλιόμετρα του ενιαίου αυτοκινητόδρομου «Μορέας»
Tου Κασσιανόυ Τζέλη
Ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα είναι πλέον από χθες η Καλαμάτα μετά και την παράδοση του τμήματος Λεύκτρο-Παραδείσια του αυτοκινητοδρόμου Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα).
Πρόκειται για τμήμα μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων και είναι το τρίτο τμήμα του οδικού άξονα που παραδίδεται τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Προηγήθηκαν το τμήμα Τρίπολη-Αθήναιο, το οποίο μάλιστα παραδόθηκε 8 μήνες πριν τη συμβατική του προθεσμία και ο ημικόμβος Αλφειού που συνδέει τον άξονα με την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Πλέον είναι διαθέσιμα στους οδηγούς συνολικά 113 χιλιόμετρα ενιαίου έτοιμου αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο έως τα Παραδείσια που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας.
Εργασίες
Οι εργασίες κατασκευής των υπολειπόμενων τμημάτων του οδικού άξονα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το υπόλοιπο μέρος του έργου μέχρι την Καλαμάτα, που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία «Μορέας», προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου του 2011, ενώ ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη που θα ενώσει τον κεντρικό κορμό του άξονα με την πρωτεύουσα της Λακωνίας, αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα του 2012.
Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου θα μειωθεί κατά πολύ ο σημερινός χρόνος διαδρομής, κάνοντας το ταξίδι πιο γρήγορο και κυρίως πιο ασφαλές. Ειδικά για τη διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα ο χρόνος του ταξιδιού αναμένεται ότι θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 40 λεπτά, ενώ αποφεύγονται όλα τα δύσκολα σημεία της παλιάς διαδρομής, ενώ κατά 30 λεπτά αναμένεται ότι θα μειωθεί ο χρόνος διαδρομής από και προς τη Σπάρτη. Πλέον, η διαδρομή από την πρωτεύουσα μέχρι την Καλαμάτα θα διανύεται σε λίγο περισσότερο από 2 ώρες και με απόλυτη ασφάλεια.
Το σημαντικότερο όλων, πάντως, είναι ότι ο οδικός άξονας κατασκευάζεται με βάση τα σύγχρονα στάνταρ οδικής ασφαλείας.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 9/2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)