Τα 4 στρέμματα, η δίκη των τρομοκρατών και οι γραμμές του τρένου στο Ασπρόχωμα.

Τρία θέματα , τρεις ξεφτύλες πολιτικές , τοπικές και εθνικές, μικρές και μεγάλες, τρία σκάνδαλα τυχαίως ερρημμένα (ή μήπως όχι;) της τρέχουσας επικαιρότητας, που είναι απογοητευτικά για την πολιτική και τους πολιτικούς ντόπιους και εθνικούς.....
Να ξεκινήσουμε:
  • Το τελευταίο μειράκιον, το έσχατον χαμίνι, το τυχάρπαστο γυφτάκι , γνωρίζει , ότι η οικοδομική δραστηριότητα, τροφοδοτεί 118 επαγγέλματα και αντίστοιχες οικογένειες που τρώνε ψωμάκι.  Όταν με 4 στρέμματα έκτιζες τα τελευταία 40 χρόνια και τώρα ξαφνικά με νομοθετική ρύθμιση ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ, διότι θέλεις 10 στρέμματα, εγώ θα σκεφθώ ότι έκαναν πολιτικό λάθος ή ότι το έκαναν επίτηδες; Κάνουν λάθη στην πολιτική τέτοια; Δεν κάνουν! Θέλουν να πάνε πίσω την οικοδομή και να συνεχιστεί η ύφεση στην οικονομία;  ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ (εκτός αν τρελάθηκαν ομαδικώς, πράγμα απίθανο, αν και μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι...) Τι είναι το πιο πιθανό;  Ποία η επικρατούσα εκδοχή εικασία περί της σκοπιμότητας αυτής της νομοθετικής ρύθμισης; Μα .....φυσικά να σας πάρουν τις περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί (απαξίωση και εξίσωση του οικοπέδου προς τα κάτω με χέρσα αγροτική έκταση, ενίοτε, χωρίς ούτε κτηματική αξία!) ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΥΛΟ (έτσι δεν λέμε στη Μεσσήνη;) Ποίοι θα τα αγοράσουν; Μα φυσικά οι ....Ευρωπαίοι! Οι του ΔΝΤ που το έβαλαν ως .....όρο! (Θεωρία συνωμοσίας λέτε;)
Σε λίγο καιρό θα επαληθευθούμε! 
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΜΕ! Λαμόγια και λωποδύτες, όπως και εμείς που τους αναδεικνύουμε στα ύπατα αξιώματα της Πολιτείας, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ, ότι είναι λαμόγια! Όσοι ΔΕΝ είναι λαμόγια, απλώς ΔΕΝ θα ψηφίσουν την ντροπολογία. Όσοι είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! Απλό τέστ για να ξεχωρίσουν τα λαμόγια πέραν πάσης αμφιβολίας......
  • Πάμε τώρα στο θέμα της δίκης των τρομοκρατών:
Οπαδοί των κατηγορουμένων κατατρομοκράτησαν τους δικαστές, τους οποίους απείλησαν φόρα παρτίδα! Έχει κάποιος κάποια αμφιβολία ότι ανεξαρτήτως ενοχής ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ;
Πρώτη φορά νομίζετε ότι γίνεται αυτό; Αφού η Πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει το ανήλικο παιδί του Δικαστή που το απειλούν και έχουν αποδείξει ότι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ, θα βρεθεί δικαστής να τους δικάσει; Εκτός αν θέλει να του ξεκληρίσουν την οικογένεια....Όλοι αυτοί οι τρομοκράτες είναι ακούσια ή και εκούσια ενεργούμενα των μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (μπορεί και της ΜΙΤ και της ΜΟΣΑΝΤ , μπορεί και άλλων) και ο ηλίθιος Ελληνικός λαός θεωρεί ότι αυτοί οι πράκτορες είναι οι Ρομπέν των φτωχών και των κατατρεγμένων!
Τέτοιοι γελοίοι είμαστε, αυτή η κατάντια μας αξίζει!.......
  • Πάμε στις γραμμές του τρένου στο Ασπρόχωμα:
Δύο γραμμές κόβουν τον δρόμο σε απόσταση 50 μέτρων εδώ και 130 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, τα οχήματα κόβουν ταχύτητα και στις δύο γραμμές, αναγκαστικά , περνά ή δεν περνά τρένο, για να αποφύγουν την καταστροφή των αποσβεστήρων κραδασμών  και των ελαστικών. Για να σώσει τα αμορτισέρ και τα ελαστικά ο οδηγός χάνει σε βενζίνη, αφού επιβραδύνει και επιταγχύνει δύο φορές. Αν δεν το κάνει αυτό, θα τα  πληρώσει σε αμορτισέρ και ελαστικά. Δεν γλυτώνει, ό,τι και να κάνει. Ποίος πρέπει να φτιάξει τις ειδικές ράμπες που έχει φτιάξει  ο Νίκας στην γέφυρα του Νέδοντα στην διασταύρωση του τρένου με την Αρτέμιδος ; Αυτές επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση του τρένου και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων ΑΝΕΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΒΑΡΙΑ!
Να το κάνει το Νίκας; (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!)
Να το κάνει (έκανε) η Νομαρχία; (ΔΕΝ ΕΧΕΙ -ΕΙΧΕ- ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!)
Να το κάνει ο ΟΣΕ ; (χαχαχαχαχα!)
Ποιός να το κάνει;
Να σας πώ:
Να το κάνει ένας πολιτικός με όραμα και ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΒΑΡΙΩΝ!
Γνώση των αβαριών; 
Κάθε μέρα περνούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ που επιβραδύνουν και επιταχύνουν ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ σε δύο γραμμές από μία των οποίων δεν διέρχεται τρένο και από την άλλη δεν θα διέρχεται επίσης τρένο, οσονούπω!
Πώς θα το φτιάξει;
1) Θα εισηγηθεί νόμο που θα ρυθμίζει ποίος έχει υποχρέωση να το φτιάξει!
2) Θα απευθυνθεί σε χρηματοδότη, χορηγό, που θα δώσει τα 5 χιλιάρικα που χρειάζονται (λέω ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό )
3) Θα κάνει έρανο μεταξύ οργανώσεων που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. (Σωματεία ταξιτζήδων, Σωματεία φορτηγατζήδων, ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Υποπεριφέρεια (καλά την ονοματίζω;) ΤΕΔΚ )
4) Θα κάνει έρανο μεταξύ των οδηγών στημένος στα φανάρια του Ασπροχώματος (δίνω ιδέα!)(*) και σε 3-4 ημερούλες θα οικονομήσει το ποσόν. Να φροντίσει να είναι πρόσωπο αυξημένου κύρους για να του δίνουν και χάρτινα για τον σκοπό αυτό. Οι μόνοι που θα αντιταχθούν είναι οι βενζινάδες και οι φαναρτζήδες αυτοκινήτων!
Φυσικά, τίποτε δεν θα γίνει διότι είμαστε Καραγκιόζηδες και αυτό φαίνεται και στα μεγάλα και στα μικρά! Στα μικρά μάλιστα φαίνεται καλύτερα, αφού «εξ όνυχος τον λέοντα!»

(*) Ο πολιτικός, θα στέκει με το κοστούμι του γραβατωμένος, θα έχει δυο-τρεις δεσποινίδες με αυτοκόλλητα και σε όσους δίνουν τον όβολό τους, θα κολλάνε στον καθρέφτη του οδηγού αυτοκόλλητο με την ένδειξη «Συνέβαλα και γω στην διάβαση Ασπροχώματος!» 
Ας το κάνει κάποιος και δεν θέλουμε καμία μνεία για την ιδέα αυτή! Απλώς θα επανηλπίσουμε (ηλιθιωδώς μάλλον!) στην πολιτική! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)