Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων -ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Σχετικά με την τοποθέτηση των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το υπ. Παιδείας με εγκύκλιό του εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες:

1. Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων που επιθυμούν να ανακαλέσουν τη δήλωση προτίμησής τους, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ανάκλησης μέχρι την Πέμπτη 4-8-2011.
2. Όσοι εκ των ανωτέρω είναι: α. Εκλεγμένοι σε συνδικαλιστικά όργανα και β. Υπηρετούν σε θέσεις οργάνων Ο.Τ.Α., παραμένουν στους πίνακες επιλογής και τοποθετούνται μετά τη λήξη της θητείας τους σε κενές και κενούμενες θέσεις, για τις οποίες είχαν επιλεγεί με απόλυτη προτίμηση, για συμπλήρωση της τετραετούς θητείας τους, εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς των πινάκων επιλογής.
3. Μετά την τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τοποθέτησης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Προσωπικού του ΥΠΔΒΜΘ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί να κάνει ανάκληση ένας υποψήφιος Σχ. Σύμβουλος; Ποιος θα μου πει τη διαφορά; Μόνον αυτή φαίνεται: Αν κάνει ανάκληση, δεν θα τοποθετηθεί, άρα δεν θα φάει τη θέση κάποιου άλλου. Αν δεν κάνει ανάκληση και τοποθετηθεί και στη συνέχεια δεν αναλάβει καθήκοντα, όπως του δίνει τη δυνατότηα η ντροπολογία, τρώει τη θέση άλλου υποψηφίου διευθυντή και τη χαρίζει στον μιλημένο επιλαχόντα. Καταλάβετέ το: Διαγράφονται από τον πίνακα, όχι αν τοποθετηθούν ως διευθυντές, αλλά αν δεν αναλάβουν καθήκοντα. Αυτό ορίζει η ντροπολογία.
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Πάμε στο ενδεχόμενο να μην κάνει ανάκληση:
Έχει ήδη τοποθετηθεί στο σχολείο Α
Δεν πάει να αναλάβει υπηρεσία μέχρι την καταληκτική ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας που θα είναι κοινή για όλους.
Με το να μην πάει, ΔΕΝ διαγράφεται από τον πίνακα διευθυντών.
Στην θέση του πάει ο αναμένων που είναι πίσω του και δεν πήρε σχολείο, αλλά έχει δηλώσει μόνο -ενδεχομένως- το Α!
Εν τω μεταξύ, πάει για Σύμβουλος και αν γίνει....έγινε!
Αν δεν γίνει, θα είναι και στον πίνακα Συμβούλων και στον πίνακα των διευθυντών και όποτε χειρεύσει θέση θα εμφανίζεται διεκδικητής;
Αυτό λέτε;
Από τις «αψυχολόγητες» δηλώσεις σχολείων που είδα, συνάγεται, ότι κάποιοι γνώριζαν αυτή την εξέλιξη...
Δεν έχω εμπεδώσει το πώς μπορεί να κληθεί να τοποθετηθεί εκεί που είχε δηλώσει, να μην πάει (έτσι αναιτιολόγητα;) και να μην έχει άλλη επίπτωση...
Μερικοί έχουν σπουδάσει το μάθημα «Βυζαντινές Ίντριγκες»
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με το νόμο, όποιος αρνηθεί τη θέση του διευθυντή αφού οριστεί, διαγράφεται αυτόματα απο τη λίστα των διευθυντών. Άρα ποιός υποψήφιος σχολικός σύμβουλος θα ρισκάρει πρώτα απ' όλα την αξιοπιστία του και την ηθική του ακεραιότητα,υποτιμώντας την όλη διαδικασία (με το να αρνηθεί να αναλάβει το σχολείο που δέχτηκε πριν 2-3 μέρες κι ενώ του δίνεται η ευκαιρία της ανάκλησης,δεύτερον τη διαγραφή του απο τη λίστα χωρίς να έχει εξασφλίσει και τη θέση του σχολικού συμβούλου; (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει η ... κάλπη).
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
μόνο αν ήμουν πρώτος στην περιφέρεια με 4 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο θα ρίσκαρα να πάω στην συνέντευξη. Και να ήξερα, ότι τα μόρια του δευτέρου έχουν αποτιμηθεί ΣΩΣΤΑ (και αυτό!)
και πάλι θα είχα την αίσθηση ότι πάω με 50%
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κ. Πλαάταρε,

Από ότι καταλαβαίνω το πρώτο σας σχόλιο σε αυτή την ενότητα αφορά υποψήφιους διευθυντές που δεν επιλέχθηκαν σε κανένα σχολείο όταν έγινε η πρώτη κατανομή (μετά τις δηλώσεις σχολείων) αλλά αποτελούσαν "επιλαχόντες". Επομένως, αφού μετά κάποιοι δεν θα αναλάβουν σχολεία, οι επιλαχόντες θα μπορούσαν να αναλάβουν εκείνα τα σχολεία που προφανώς έχουν βάλει στη δήλωσή τους. Αν στη συνέχεια, κάποιος από αυτούς που δεν ανέλαβαν υπηρεσία δεν γίνει σύμβουλος θα αξιώσει το σχολείο που είχε δηλώσει και το πήρε ο "επιλαχόντας" υποψήφιος. Άρα ο "επιλαχόντας" χάνει τη θέση του. Σωστά ????
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να σας πώ κάτι πολύ συγκεκριμένο και θετικό, διότι υπάρχει μεταβλητότητα διαρκής και τα έχουμε χάσει όλοι...
Μία φαίνεται έτσι, μία αλλιώς...
Πάντως εδώ αλλάζουν νόμους εν μία νυκτί, σε πρακτικές μη θεσμοθετημένες θα κολλήσουμε;
Ας πούμε:
Γιατί να μην γίνουν ξανά δηλώσεις για τα ορφανά σχολεία των Συμβούλων; Κάποιοι γνωρίζοντας ότι δεν τα πιάνουν διότι είχαν ακούσει ότι ο τάδε μεγαλομοριούχος θα τα δηλώσει, έβαλαν άλλα...
Προγνώσεις δεν κάνουμε, διότι δείχνουν άγνοια του πώς δουλεύει το σύστημα!..
:-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρακαλώ μπορείτε να παρατηρήσετε τον πίνακα Π.Ε Σχ.Συμβούλων στις στήλες για τις ξένες γλώσσες περιπτώσεις με Α/Α τυχαία ……………. 1238 1252 1266 1281 1296 1299 …………………(είναι μεγάλος αριθμός περιπτώσεων)
Στον πίνακα διευθυντών κάποιοι από αυτούς μοριοδοτήθηκαν με 2,5 + 0,75 = 3,25
σύμφωνα με το νόμο, ενώ στον πίνακα Π.Ε Σχ.Συμβούλων με 3,75
Υπάρχουν 2 ΝΑΙ στη ιδια ξένη γλώσσα ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Κάνω λάθος ή υπάρχει πρόβλημα με τη μοριοδότηση που ανακοινώθηκε
Ο χρήστης Γιάννης Πλατάρος είπε…
Προφανώς 2,50 +(1/2)*2,50 =3,75
Δηλ. Δύο επίπεδα γνώσης Γ2 σε διαφορετικές γλώσσες. Η φόρμα δεν θα μπορούσε να έχει 40 γλώσσες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)