Πρεμιέρα στο Youtube , ενός διαμαντιού του Σάκη Μανιάτη για την Μεσσήνη με την Μαρία Σολωμού.



ΜΕΣΣΗΝΗ: Η «Μεθυσμένη Πολιτεία» Σκηνοθεσία ΣΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ . Παίζει η ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ.
Από το 1996 έως το 1999, ο Μεσσήνιος Σάκης Μανιάτης, έπειτα από σχετική παραγγελία του Δήμου Μεσσήνης, κινηματογραφεί τα πάντα που συμβαίνουν στην Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή της. Αλλά δεν περιορίζεται στην Μεσσηνία, ταξιδεύει στην Ιταλία να βιώσει την άλλη Μεσσήνη, την Σικελική, την Messina, μέσω Ναυπάκτου.
Στην περιήγηση, ένα μικρό πανέμορφο κορίτσι, οδηγεί την κάμερα. Η μικρή αυτή είναι πρωτοετής σπουδάστρια της Δραματικής Σχολής η Μαρία Σολωμού. Έθιμα, πρόσωπα, εκδηλώσεις, γιορτές, ζωή, φύση, αρχαιότητες παρελαύνουν στα μάτια του θεατή. Αφηγητής ο Σάκης Μανιάτης με κείμενα που έχει γράψει έπειτα από σοβαρή προσωπική του έρευνα. Κάπου μέσα ζωντανεύει η ιστορία πάνω στην οποία ο Μεσσηναίος συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής έγραψε το περίφημο μυθιστόρημά του «Μεθυσμένη Πολιτεία» (Η συνέχεια επί της οθόνης!)
Ένα αξιοσημείωτο, είναι ότι η ταινία αυτή δεν έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα! Αυτά τα λόγια γράφονται Αύγουστο του 2011 . Επέμεινα πολύ να πάρω το ΟΚ από τον δημιουργό να ανεβάσω αυτό το διαμάντι για τον τόπο μας στο διαδίκτυο. Ομολογώ ότι το κάνω με πολύ σεβασμό και συγκίνηση. Το υλικό που θα δείτε, είναι χρονικά, ένα απειροελάχιστο κλάσμα του υλικού που συγκέντρωσε τα τρία αυτά χρόνια του γυρίσματος ο μεγάλος αυτός συμπατριώτης μας κινηματογραφιστής. Σε φωτογραφική παρουσίαση της ταινίας, είπα, ότι θα είναι οιονεί σπίλωση του έργου να γράψω γιατί δεν έγινε ποτέ πρεμιέρα της ταινίας στην Μεσσήνη, για ποιούς (οπωσδήποτε ποταπούς ) λόγους κάποιοι κατάφεραν να κρατήσουν κρυφό αυτό το κομψοτέχνημα του κ. Σάκη Μανιάτη.
Εξ άλλου «οι κακίες δεν φτουράνε» όπως λέμε στην Μεσσήνη, ενώ το διαχρονικό έργο μένει για όλους μας.
Απολαύστε την ταινία κι αφεθείτε στον πραγματικό της μύθο....
Γιάννης Πλατάρος 

ΣΑΚΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ-Σκηνοθέτης



Γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Έχει κάνει σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου. Διευθυντής φωτογραφίας και – συχνά – μοντέρ των Βούλγαρη, Γλυκοφρύδη, Κακογιάννη, Κοκκινόπουλου, Κούνδουρου, Σταμπουλόπουλου, Τάσιου, Τορνέ, Φέρρη, Daniel Bertolino, Martine de Barcy, Collette Djidou, Klaus Salge κ.ά. καθώς και όλων των ταινιών του Μίμη Κουγιουμτζή για το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κούν. Σκηνοθέτης των βραβευμένων ταινιών: “Μέγαρα”, “Μάνη”, “Ε, Σταύρο! Ε, Μεχμέτ!”, “Αντάρτης”, “Ο Βαρώνος”, καθώς και 10 τηλεταινιών για την ελληνική, γαλλική, καναδέζικη και γερμανική τηλεόραση. Έχει επιμεληθεί του φωτισμούς για τις θεατρικές παραστάσεις των: Αντωνίου, Γαβριηλίδη, Κακογιάννη, Κοκκίνου, Κοτσίκο, Κούνδουρου, Ληναίου, Μόρτζο, Σκούρτη, Χαραλάμπους κ.ά.
Έχει βραβευθεί ως σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας, μοντέρ και παραγωγός για τις ταινίες “Μέγαρα”, “Μάνη”, “Πριν από την παράσταση” Και “Νίκος Καζαντζάκης”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)