Είναι δυνατόν να γελοιοποιείται η αξιοκρατία 40 χρόνια και να μην πάει φούντο το Κράτος;

Πάει ένας πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακό σε Δημόσια Υπηρεσία και την πρώτη μέρα ο Διευθυντής του που είναι απόφοιτος Λυκείου, του εξηγεί «την νέα εγκύκλιος» που ήλθε, ξεκινώντας : «Η νέα εγκύκλιο.....» Εγώ θα τον βούταγα από τον λαιμό αν έκανε απόπειρα να μου εξηγήσει ο αγράμματος φασουλής, τα που δεν κατανοεί.... Αυτό ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ. Εν τω μεταξύ, ο πτυχιούχος της Νομικής με το μεταπτυχιακό, δεν είναι νεούλης, έχει 12 χρόνια, αλλά δεν φτάνει τον παλιό απόφοιτο Λυκείου που έχει γίνει εξπέρ στην Διοίκηση.....
Στην εκπαίδευση, μέχρι και φέτος οι ΔΕ (απόφοιτοι Λυκείου) που παριστάνουν τους καθηγητές στις διάφορες τεχνικές Σχολές (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) καταθέτουν σωρηδόν προσφυγές γιατί ο νόμος τους απαγορεύει να γίνονται Διευθυντές Σχολικών μονάδων. Έχουν και δίκιο, διότι ο διευθυντής πόμολα επισκευάζει, λάμπες αλλάζει, τζάμια επισκευάζει, βίδες σφίγγει, αφαλούς αλλάζει, ρίχνει και κάνα βαψιματάκι.... Γιατί να μην γίνουν Διευθυντές Γυμνασίαρχες και Λυκειάρχες; (Οι τίτλοι έχουν εκλείψει 20 χρόνια, αλλά όλοι τους επικαλούνται!)  Για τους ΤΕ που είναι ανωτέρων προσόντων δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Για τους χιλιάδες που επιχειρηματολογούν με ακαταμάχητα επιχειρήματα του τύπου « και τι παραπάνω ξέρει ο τύπος με το μεταπτυχιακό ε; Εμείς είμαστε χρόνια Διευθυντές!» Και οι ίδιοι άνθρωποι, πιστεύουν ότι οι υπολογιστές έχουν την κατάρα του 666 του Αντιχρίστου, ενώ διαμαρτύρονται που τα δικά τους τα παιδιά δεν βρίσκουν δουλειά παρ΄ότι έχουν μεταπτυχιακά! Έτσι, γιουβέτσι, κοκορέτσι, στουπέτσι. Όλα μαζί και ταυτοχρόνως, τα συναμφότερα τα αντιφατικά, όλα μαζί, αχταρμάς. Από το Υπουργείο Οικονομικών η καθαρίστρια που παίρνει 4.000 € στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Ο χειριστής γερανού στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς που λαμβάνει 120.000 € ετησίως και διαθέτει μερτσέντες ενώ υπενοικιάζει την σκληρή του εργασία στον Πακιστανό που δουλεύει αντ΄αυτού, μας χαιρετάει. Ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ που παίρνει τα 8.000 € τον μήνα καταριέται τους πολιτικούς που μας κατηγορούν ότι μαζί τα φάγαμε. Οι εφοριακοί επιχειρηματολογούν «ον μαρκούτσι», ότι πρέπει να λαμβάνουν αξιοπρεπείς αποδοχές για να μην τα παίρνουν και για να μην λαδώνονται. Το ίδιο και οι Τελώνες που εορτάζουν του Τελώνου και του Φαρισαίου! Ποτέ δεν το κατάλαβα! Ο Χριστός βρήκε ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΩΝΗ και αυτοί το έκαναν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΟΡΤΗ; Η παράκρουση σε όλο της το μεγαλείο! Οι λιμενικοί στην Πάτρα κάνουν πώς δεν βλέπουν τους λαθραίους που επιβιβάζονται 20 χρόνια τώρα κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό. Οι σαραντάρηδες συνταξιούχοι καταριούνται που θα τους κόψουν τις συμβάσεις. Την ίδια ώρα έχουμε ωρομίσθιους σαρανταπεντάρηδες καθηγητές. Ο Δεητζής βρίζει ασύστολα το Κράτος που του περικόπτει το εφ΄άπαξ του που είναι ίδιο με τον πρώτο αριθμό λαχείου. Όλοι σύνταξη στα 67 ενώ έχουν πριν λίγα χρόνια δώσει σύνταξη σε 35-άρηδες (Ολυμπιακή) Όποιος μπορεί κλέβει, όποιος μπορεί ασχημονεί, όποιος μπορεί εκβιάζει, όποιος μπορεί παριστάνει και το θύμα, σκούζοντας εκκωφαντικά....
Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος και αργούμε πολύ να τον πιάσουμε!
(Απατάσθε πλάνην οικτράν αν νομίζετε ότι πλησιάζουμε τον πάτο!)


Υ.Γ. Δεν εξήγησα πειστικά , γιατί η έλλειψη αξιοκρατίας πάει φούντο το Κράτος: Λοιπόν: Ο μεταπτυχιακού τίτλου κάτοχος της Νομικής που πάει σε Υπηρεσία με Προϊστάμενο απόφοιτο Λυκείου, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, ΑΜΑ ΤΗ ΑΦΙΞΕΙ ΤΟΥ, λαμβάνει τα εξής μηνύματα:
1. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι μηδενικά
2. Μέχρι να πάρεις σύνταξη, αυτός θα προηγείται σε μόρια εσού (Διορίστηκε 18 ετών την δεκαετία του 80) 
3. Άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις, έτσι κι αλλιώς όλα είναι ίσωμα, όλοι παίρνουμε τον ίδιο μισθό και εσύ που παίρνεις 45 € παραπάνω τι παραπάνω ξέρεις ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;  
4. Αφού αυτός ο ηλίθιος Δ.Ε. έγινε Διευθυντής, εσύ που σπούδασες γιατί το έκανες ρε ΒΛΑΚΑ; (Βλάκας<ηλίθιου) Θα δώσεις ιδέες για να βελτιωθεί η ...Διοίκηση; (χαχαχα!) Θα δώσεις καινοτόμες ιδέες για να  βγούμε από το ...τέλμα; Μα δεν βλέπεις ότι όλο το Σύστημα σε ....δουλεύει; Δούλευε όσο θες, εμείς θα σου δίνουμε όσο θέλουμε . Είσαι μάγκας εσύ που θες παραπάνω λεφτά ως πτυχιούχος ή μπας κι έχεις μεγαλύτερο στομάχι; ΦΑΣΙΣΤΑ!
5. Δεν υπάρχουν προοπτικές, δεν υπάρχει εξέλιξη, δεν υπάρχουν αρχές, δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι μάταια.... 
6. Άραξε!...
7. Λούφαξε!
8. Κοιμήσου....
9. Ονειρέψου την σύνταξη!
10. Κάνε καμιά κοπάνα, έτσι  κι αλλιώς όλοι κοροϊδεύουν.... 
11. Συναλλάσσου  με τον πολίτη! Δεν βλέπεις ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ;
12. Παραιτήσου από τα πάντα...
Μπορεί να τα γράφω λίγο υπερβολικά, αλλά πιστεύω ότι είμαι μέσα στον πυρήνα της προβληματικής της  αφόρητης ιδιοπάθειας του παρτάκια γκρινιάρη Έλληνα , που πιστεύει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ΄αυτόν που καθόταν στον καναπέ και άφηνε τα λαμόγια να νέμονται την εξουσία... Μπορούσε να υπερψηφίζει τους περίπου 10 εξαιρετικά έντιμους βουλευτές της Βουλής που -στατιστικά - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ξέρω έναν!) Αν δεν ψηφίσεις ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ, αν δεν τον ενθαρρύνεις, αν λες «όλοι ίδιοι είναι» αντί του ορθού «οι περισσότεροι ίδιοι είναι» τότε, μόνο από αυτή την ελάχιστη διαφορά, από αυτή την παρωνυχίδα της στάσης προς τους ανθρώπους και τα πράγματα, μπορεί να επέλθει το τσουνάμι της κατάρρευσης (η θεωρία του Χάους τα εξηγεί πειστικά)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)