Υπογειοποιούνται τα καλώδια της ΔΕΗ περιμετρικά της πλατείας.


Αυτό το είχα για όνειρο. Εν τω μεταξύ ο εφιάλτης με τους καραγκιόζηδες (αυθαιρετες κατασκευές) έχει πιάσει κόκκινο. Μια ιδέα του γιάννη Αθανασόπουλου για καθιέρωση όρων ρυθμιστικών δόμησης περιμετρικά της Πλατείας, δεν επεβίωσε (πριν 15 χρόνια ομιλώ) και οι ανορθογραφίες, οι κακογουστιές, το καρακιτσαριό , έπιασαν κόκκινο. Καλώδια εναέρια, επίγεια, των 220 βολτ. Φθάσαμε στο σημείο όπου η αφαίρεση της μεγάλης οπτικής ρύπανσης των καλωδίων της ΔΕΗ (που είναι και ευρωβόρος) να βελτιώνει μεν αισθητά το τοπίο, όχι όμως τόσο αισθητά όσο θα έπρεπε...
Και βέβαια, δεν θα ήθελα επ ουδενί να είμαι στην θέση του Στάθη, που πασχίζει να πιάσει μάγκες τους Νησιώτες, με το ζόρι. Ουδείς γίνεται μάγκας με το ζόρι. Με την πνευματική καλλιέργεια γίνεται μάγκας. (Αναφέρω τον όρο «μάγκας» με την ορθότερη σημασία του)
Παρακαλώ την Δημοτική Αρχή, να υλοποιήσει την ιδέα την παλιά του φίλου μου του Γιάννη Αθανασόπουλου για άρση των μελλοντικών ακαλαίσθητων αρχιτεκτονικών επεμβάσεων στην πλατεία περιμετρικώς (λ.χ. όχι φωτεινές επιγραφές, μόνο φωτιζόμενες) Όχι διαφημίσεις, όχι ξεφτίλα, όχι οπτική ρύπανση, όχι τοιχογραφήματα, όχι μόνιμες κατασκευές του χειμώνα για τα τραπεζάκια του καλοκαιριού, όχι στην κακογουστιά.
τουλάχιστον με την φτώχεια που έχουμε όλα αυτά μπορούν να περάσουν πλέον χωρίς πολιτικό κόστος...
Να αναδημοσιεύσω το ρεπορτάζ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Καλαμάτας.

 

 

Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στη Μεσσήνη

 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Κοντοθανάση και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε το έργο Υπογειοποίηση Καλωδίων της ΔΕΗ στην πλατεία της Μεσσήνης.
Είναι ένα έργο που υλοποιεί η ΔΕΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον ανάδοχο του έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό της ΔΕΗ και περιηγήθηκαν όλο το έργο.
Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε να γίνει προσεγμένη δουλειά και απόλυτη αποκατάσταση των πεζοδρομίων και του ασφαλτοτάπητα όπου γίνουν παρεμβάσεις.
Ο ανάδοχος και ο επιβλέπων μηχανικός της ΔΕΗ δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν το έργο όπως προβλέπει η μελέτη και οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δια του αρμοδίου αντιδημάρχου δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και δημόσια την ΔΕΗ και ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο αυτών των έργων κ. Γεώργιο Καράμπελα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)