Μάρκος Σεφερλής. Ο πρώτος των πρώτων εν ζωή κωμικός μας!

Ο Μάρκος Σεφερλής , μετά την οριστική αναχώρηση του Σωτήρη Μουστάκα από τα εγκόσμια κατέστη ο πρώτος εν ζωή κωμικός στην Επιθεώρηση, με -βεβαίως- τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Και οι «δεύτεροι» δεν είναι ό,τι κι ό,τι. Είναι ένας Κωνσταντίνου, ένας Τόνυ Άντονυ, ένας Κοντογιαννίδης, μια Έλντα Πανοπούλου, ένας πολύ μεγάλος Ψάλτης και κάποιοι άλλοι που ξεχνώ. Υπάρχουν και πολλοί καλοί τρίτοι . Αρκετοί. Φυσικά υπάρχουν και τέταρτοι και πέμπτοι, πολλοί των οποίων είναι πασίγνωστα ονόματα, αλλά δεν φτουράνε μία σε αυτό το είδος.
Ο Μάρκος Σεφερλής είναι αναμφισβήτητα πρώτος κατά την γνώμη μου. Κι όχι διότι δεν αμφισβητώ τον... εαυτό μου, αλλά νομίζω, ότι τα τελευταία πολλά χρόνια βλέπω όλες τις επιθεωρήσεις . νομίζω, ότι αυτή είνια και η γνώμη του κόσμου που μετράει και δίνει εισιτήριο για να τον δει. Φυσικά αυτή η γνώμη για την πρωτοκαθεδρία του δεν είναι κοινής αποδοχής, αφού ο Μάρκος αποφεύγει την κραυγαλέα πολιτική συνθηματολογία στις επιθεωρήσεις, διότι απλούστατα είναι άνθρωπος κοινής αποδοχής. Η καθεστηκυία τάξη των αριστεροφρονηματικών του χώρου που δεσπόζουν και του χώρου, δεν τον παραδέχονται και πατάνε στις γελοίες επαναλήψεις του Αντένα με κάποιες φτηνοδουλειές δουλειές του Μάρκου. Το ταλέντο όμως φαίνεται και όσοι δεν το βλέπουν , μάλλον τυφλοί είναι.....
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μάρκος που μας ομορφαίνει την ζωή. Ιδίως στο θέατρο (φέτος παίζει πρόζα, μια κωμωδία) και όπου η δια ζώσης εμφάνισή του είναι πολλαπλασίως διεισδυτική στην ψυχή του θεατή, εν αντιθέσει με λ.χ. ένα βίντεο όπως το παρακάτω:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)