Απλά οικονομικά μοντέλα για την κατανόηση της διανυόμενης λαίλαπας.

1. Πώς το ΠΑΣΟΚ τετραγώνισε τον κύκλο.
Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, αλλά το ΠΑΣΟΚ, το κατόρθωσε το 1981 έως 1986. Να πώς:
α) Οι πλούσιοι,  χρηματοδοτούν  και κόμματα και χειραγωγούμενα ανδρείκελα. Οι πλούσιοι  δεν  θέλουν να πληρώνουν φόρους για κοινωνικές παροχές, διότι ήδη πληρώνουν αιρετά ανθυποσκουπίδια για να μην πληρώνουν περεταίρω φόρους.
β) Ο Λαός, επειδή ψηφίζει τα ανδρείκελα δεν θέλει να πληρώνει φόρους, αλλά θέλει και κοινωνικές παροχές.
γ) Τα ανδρείκελα , οι κουτσούνες, τα χειραγωγούμενα, τα ανδράποδα, τα ανδροειδή, οι μαριονέτες, οι κούκλες, τα αθύρματα, θέλουν να κάνουν κοινωνικές παροχές, αλλά διστάζουν να πάρουν χρήματα από τους πλούσιους. Το φαινόμενο, μέχρι εδώ είναι γνωστό, παγκόσμιο, κοινό, πολυετές. Όμως:
δ) Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να δώσει χρήματα για κοινωνικές παροχές, χωρίς να δυσαρεστήσει τους πλούσιους! Πώς;;; ΕΔΩΣΕ ...ΔΑΝΕΙΚΑ!!! (Απλό δεν ακούγεται;) Παραλλήλως, έπεισε τον Ελληνικό λαό, ότι η «δεξά», είχε να δώσει λεφτά και ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ!
Τώρα όμως, τριάντα χρόνια μετά,  ήλθε ο λογαριασμός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο λογαριασμός του Ανδρέα, του Αρσένη, του Τσοβόλα, ΟΛΩΝ.....


2. Πώς δουλεύει το εκθετικό μοντέλο αύξησης τόκων και χρεών


Το μοντέλο δουλεύει με αυτό που οι παλαιοί απόφοιτοι Λυκείου εννοούσαν ως «γεωμετρικό τρόπο αύξησης» Αυτό που έχει μελετηθεί καλώς, είναι ότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται όλα τα φαινόμενα ως «γραμμικά» δηλαδή, «ανάλογα», με άλλα λόγια, όταν τρέχουμε με 100χλμ/ώρα δεχόμαστε αντίσταση από τον αέρα  ίση με α μονάδες δύναμης και όταν τρέχουμε με 200 χλιμ/ώρα, 2α. Το αληθές όμως είναι 4α, αλλά το ανθρώπινο μυαλό δεν  το κατανοεί , εξ ού και όταν ανάβει το κόκκινο φωτάκι της βενζίνης, σανιδώνεται το γκάζι για να «προλάβουμε» το επόμενο πρατήριο βενζίνης. Το χρέος μιας Χώρας, από ένα σημείο και πέρα, ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑΙ! Αυτό έχουμε πάθει....


3. Πώς παράγεται το χρήμα;


Καταθέτω 100.000 ευρώ σε μια τράπεζα. Βάσει «τραπεζικού κανόνα» η τράπεζα κρατάει ως ρευστό 10.000 και δανείζει τα 90.000
Ο λαμβάνων τα 90.000 δεν  τα βάζει στο μαξιλάρι του, αλλά στην ίδια ή σε άλλη τράπεζα (όλες ίδιες είναι, συγκοινωνούντα δοχεία με συνεκτικό δεσμό την κεντρική τράπεζα) τα βάζει σε τράπεζα. Η τράπεζα κρατά τα 9.000 για ρευστό και δανείζει τα 81.000.
Ο λαμβάνων τα 81.000 κάνει το ίδιο. Τα πάει σε τράπεζα. Η τράπεζα κρατάει τα 8.100 (10%) για ρευστότητα κα ι δανείζει τα υπόλοιπα 72.900 (90%)
Αυτό γίνεται στο διηνεκές. Το άθροισμα των απείρων όρων φθίνουσας Γεωμετρικής προόδου δίνει ΑΘΡΟΙΣΜΑ 900.000 ευρώ! Αυτό είναι ΧΡΗΜΑ ΕΓΚΥΡΟ, ΣΩΣΤΟ, ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΧΩΡΑΦΙΑ, ΣΠΙΤΙΑ, που παράγεται από τα 100 χιλιάρικα της πρώτης κατάθεσης. ΕΚΕΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Κατασκευή χρήματος, όχι με εκτύπωση χαρτονομισμάτων (το 5% είναι τα χαρτονομίσματα ΜΟΝΟ) αλλά ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Οι τόκοι;
Οι τόκοι πληρώνονται με τις χιλιάδες πτωχεύσεις που γίνονται καθημερινά.
Πόρισμα:
Δεν υπάρχει οδός διαφυγής για τα Κράτη από την ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ, ει μη μόνον ο μηδενισμός του κοντέρ (Παγκόσμια σεισάχθεια)


4. Πόθεν τα Παγκόσμια κεφάλαια δανεισμού;
Ο Πλανήτης παράγει κάθε χρόνο 60 τρις ευρώ. (επαναλαμβάνω, Ε Τ Η Σ Ι Ω Σ)

6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα (αλλά ουσία 2-3 οικογένειες)  διαθέτουν προς δανεισμό 1.700 τρις. 
Ο δανειζόμενος (ΚΡΑΤΟΣ) είναι νομικά ΑΘΑΝΑΤΟΣ και άρα δεν δανείζεται το 20% του ετήσιου εισοδήματός του, αλλά παραπάνω. Ας πούμε το 100% Δηλ.  ΑΛΛΑ 60 τρις. Οι δανείζοντες όμως έχουν ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ (εξ ου και ο όρος «Υπερχρέωση Κρατών»)  ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ , ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ! (Μόνο που αυτή εκτυπώνει και πληθωριστικά μεν χαρτιά με αξία, αφού με αυτά τα χαρτιά αγοράζει πετρέλαιο!)

5. Τί κίνητρο έχουν οι ΥΠΕΡ-πλούσιοι του Πλανήτη;
Όταν ένας ΘΝΗΤΟΣ κερδίζει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο ή 10 εκατομμύρια το χρόνο ή 100. εκατομμύρια το χρόνο , ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ «ΖΑΧΑΡΙ!» (για τον με 1. εκατομμύριο, αυτό είναι πιο βέβαιο!!!)  Επομένως ΤΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ;
Απάντηση: Η αίσθηση του Θεού-θνητού, απόλυτου Κυβερνήτη των λαών μέσω των κουτσούνων αθυρμάτων χειραγωγούμενων, εξωνημένων, ευτελών μαριονετών που κυβερνούν τον ΚΟΣΜΟ (κόσμος =κόσμημα)

6. Τί σημαίνει ο όρος κουλτούρα;
Δεν έχει σχέση με τον όρο «πολιτισμός» αλλά με την διαδεδομένη κοινωνική συνήθεια , το έθος μιας ομάδας, το τι μια εθνική ή άλλη ομάδα θεωρεί ως σωστό, ως λάθος, πώς αντιδρά σε συγκεκριμένα ερεθίσματα κτλ Εμείς ως Έλληνες έχουμε διαφθαρεί και ψηφίζουμε διεφθαρμένους πολιτικούς που μας διαφθείρουν περισσότερο και κλείνει ο φαύλος κύκλος. Έξοδος από τον φαύλο κύκλο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, διότι η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 10 ΓΕΝΙΕΣ .
Επομένως στις επόμενες εκλογές, έστω και αν δεν βγει ούτε ένας παλαιός πολιτικός στην Βουλή, θα έχουμε επίσης ψεύτες και κλέφτες πολιτικούς , στο ίδιο ποσοστό με τους νυν. Το πράγμα είναι ΑΠΛΟ. Ο κόσμος γνωρίζει τους εντίμους πολιτικούς τους οποίους ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ (ή κάποιους τους ψηφίζει κατά λάθος ενώ είναι έντιμοι)

7. Υπάρχει ελπίδα;
Βεβαίως! Με νέα εθνοσυνέλευση που θα ψηφίσει νέο ΣΥΝΤΑΓΜΑ , που θα προβλέπει αμετάβλητο σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς, που θα προβλέπει ισχύ κάθε νόμου  που ψηφίζεται επί δεκαετία, που θα προβλέπει Συνταγματικό Δικαστήριο, που δεν  θα αναγνωρίζει παραγραφή για κανένα αδίκημα κατά του Δημοσίου, που δεν θα έχει φυλακές, αλλά κοινωνική εργασία με δενδροφυτεύσεις και κτίσιμο μανδρών κτλ . Σύνταγμα που θα προβλέπει 1 τετραετία για κάθε αιρετό και μισθό Δημοσίου υπαλλήλου (αλλά όπως είπαμε, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ)  Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!
Αρκεί να δρομολογηθεί το προηγούμενα από αύριο!
Αλλά δεν θα περιμένετε να σας το πει ο πολιτικός της γειτονιάς σας ούτε ο αστείος αστός που μούτζωνε στο Σύνταγμα το καλοκαίρι......

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)