Πρώτη πειρματική Συλλογή μορφοκλασματικών αντικειμένων , θραυσμάτων, φράκταλ, fractal

Τα φράκταλ είναι παράξενα μαθηματικά αντικείμενα όπου το μέρος είναι όμοιο με το όλον. Αυτό , εκ πρώτης όψεως μοιάζει αδύνατον, αλλά με την επ΄άπειρον κατασκευή (που στα μαθηματικά θεωρείται τελειωμένη) είναι εφικτό. Επίσης, έχουν μια αισθητική, διότι υπάρχει επανάληψη , άρα συμμετρίες κ.τ.λ. Το πρόγραμμα με το οποίο έχουν φτιαχτεί είναι το sketchpad, όπου έχει τους περιορισμούς του για τον συγκεκριμένο σκοπό (Είναι σχεδιασμένο για άλλα, αλλά κάνει κι αυτό) Κάποια είναι παλιά, άλλα υποψίες παλιών, κάποια πρωτότυπα, όλοι μπορούν να φτιάξουν πρωτότυπα, υπάρχουν άπειρα, αλλά η ομορφιά είναι στα πιο απλά (αν και η λέξη απλό δεν είναι τόσο δόκιμη για ένα άπειρο αντικείμενο!) Το πολύ περίεργο είναι ότι αυτά που -εδώ- σχεδιάζουμε στο επίπεδο έχουν διάσταση ανάμεσα στο 2 και το 3(όσα είναι κλειστά και περιέχουν εμβαδόν , ενώ μπορεί να έχουν άπειρη  περίμετρο)    Είναι δηλ. κάτι παραπάνω από επίπεδο και κάτι παρακάτω από την ποιότητα του στερεού (!)  Με βάση κάποιους ορισμούς της διάστασης αντικειμένων,βγαίνει αυτό το πρωτότυπο συμπέρασμα . Μπορεί επίσης να έχουν Αυτά μελετήθηκαν συστηματικά μετά το 1975 αν και τα ήξεραν οι Αρχαίοι Έλληνες. (Αυτο-ομοιότητα) Ευτυχώς υπάρχει μια απίστευτη βιβλιογραφία και δεν χρειάζεται να γράφω κάτι παραπάνω, αν κάποιος βάλλει κάποιες από τις λέξης του τίτλου της ανάρτησης θα βρει χιλιάδες γοητευτικές σελίδες, όπως και των εφαρμογών των φράκταλ στην θεωρία του χάους , στην ακτογραφία (που το πρωτοπαρατήρησαν την νεώτερη εποχή κτλ ) Μορφοκλασματικά μαθηματικά αντικείμενα (πρώτη συλλογή)1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)