Μια βόλτα στην αρχαία Επίδαυρο και Μεσσήνη

πηγή

H APT Information Systems είναι δημιουργός των εφαρμογών Ancient Messene και Ancient Epidaurus, οι οποίες είναι διαθέσιμες για λειτουργικό iOS και Android και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει μια εικονική περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους αυτών των δύο περιοχών. Δεδομένου ότι οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες και στην ελληνική γλώσσα, η αναζήτησή τους στις ηλεκτρονικές αγορές γίνεται είτε με την με την αγγλική ονομασία (Ancient Messene), είτε με την ελληνική (Αρχαία Μεσσήνη).
Αν βρίσκεστε στον αρχαιολογικό χώρο, η εφαρμογή δίνει χρήσιμες πληροφορίες για αυτά που βλέπετε γύρω σας χρησιμοποιώντας εκτός από τη φωνητική περιγραφή, video και 3D animation. Η φωνητική περιγραφή γίνεται από καθηγητές αρχαιολογίας, οι οποίοι επιμελούνται των ανασκαφών στις συγκεκριμένες περιοχές.
Για τη δημιουργία των εφαρμογών έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα EasyGuideApp που έχει αναπτύξει η εταιρεία APT, η οποία σύντομα θα γεννήσει μια νέα εφαρμογή για τους Αρχαίους Δελφούς. Στη νέα εφαρμογή η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά 3D animations με δυνατότητα αλληλεπίδρασης του χρήστη, ενώ στις προηγούμενες εφαρμογές τα 3D animations είναι σε μορφή video.
Για τη δημιουργία των εφαρμογών της Αρχαίας Μεσσήνης και Αρχαίας Επιδαύρου, η APT βοηθήθηκε με μια χορηγία 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων επέτρεψε τη δωρεάν χρήση φωτογραφικού υλικού και το σωματείο “Διάζωμα” συντέλεσε ώστε να γίνει ευκολότερη η υλοποίηση του έργο. Με το σωματείο “Διάζωμα” υπάρχει και συνεργασία για τη δημιουργία της νέας εφαρμογής για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, η οποία σε αντίθεση με τις δύο υπάρχουσες εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν θα έχει κάποιο κόστος αγοράς.
Σύμφωνα με τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, στέλεχος της APT, ήδη η εφαρμογή μετράει 1000 downloads στο App Store, ενώ λιγότερη είναι η κίνηση που έχει γίνει στην πλατφόρμα Android.
6.0/63votes



All apps » Travel & Local » Ancient Messene
Free

Ancient Messene Ancient Messene

<50 downloads, 2 ratings (5.00 average), 49529 kb, Permissions, Official Page, Contact
Screenshot of Ancient MesseneScreenshot of Ancient MesseneScreenshot of Ancient MesseneScreenshot of Ancient Messene
Meet the ancient city of Messene, one of the most important sites in terms of size, form and state of preservation. Walk through the archaeological site virtually or physically enjoying the reach multimedia content provided (texts, images, videos and 3D animations). Get guided by the site' s archaeologists and scientists responsible for the works and watch scenes from the excavations and restorations.


Latest version: 1.0 (for Android version 2.1 and higher)

User reviews of Ancient Messene

Write the first review for this app!

Android Market Comments (0)

No comments in the Android market yet

Changelog for Ancient Messene

  • Feb 12, 2012
    New App
    Ancient Messene 1.0 released in Travel & Local for free. (<50 downloads)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)