Ο Τεύκτρος Μιχαηλίδης Παρασκευή 8 το βράδυ στο Πνευματικ/ο Κέντρο στην Καλαμάτα!


Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε:
§  στην ομιλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη,  Δρ. των Μαθηματικών, καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης,  μεταφραστή και συγγραφέα, με θέμα:
«ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ»
    που θα γίνει την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, στις  20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
§  στην παρουσίαση από  τον  ίδιο του βιβλίου  «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού» καθώς και του νέου του βιβλίου, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση,  «Ο μέτοικος και η συμμετρία» που θα γίνει, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 13:00 στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Αριστομένους 38).
Οργανωτικοί φορείς:
·        Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, παράρτημα ν. Μεσσηνίας
·        Εκπαιδευτήρια Μπουγά 
·        Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Σας ευχαριστούμε & και σας περιμένουμε
Πληροφορίες: Γ. Κουτσουμπός (6944592829)


O Τεύκρος Μιχαηλίδης είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI). Από το 1981, διδάσκει μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Στις εργασίες του περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία μαθηματικών και πληροφορικής, άρθρα σχετικά με την διδακτική των μαθηματικών, την εισαγωγή των υπολογιστών στην εκπαίδευση, την ιστορία των θετικών επιστημών καθώς και εκλαϊκευτικά κείμενα σχετικά με τα μαθηματικά. Έχει μεταφράσει από τα Γαλλικά και τα Αγγλικά είκοσι δύο βιβλία σχετικά με τα μαθηματικά, τις θετικές επιστήμες και την ιστορία τους. Υπήρξε κατά καιρούς συνεργάτης των εφημερίδων Νέα, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή.
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορούν τα βιβλία του Μαθηματικά Επίκαιρα – Συνειρμοί διαβάζοντας την εφημερίδα (δοκίμια που συνδέουν τα μαθηματικά με την επικαιρότητα) και Πυθαγόρεια Εγκλήματα (αστυνομικό – ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τα μαθηματικά). Τα Πυθαγόρεια Εγκλήματα κυκλοφορούν ακόμη στα Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και μεταφράζονται στα Γαλλικά, τα Κορεάτικα και τα Κινέζικα.
Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα κυκλοφορούν τα βιβλία του Μαθηματικά για την Α’ Γυμνασίου, Μαθηματικά για την Β’ Γυμνασίου και Μαθηματικά για την Γ’ Γυμνασίου (‘ολα σε συνεργασία με τον Αντώνη Σκιαδά).
Ακόμα συμμετέχει με διηγήματά του στους συλλογικούς τόμους Ελληνικά Εγκλήματα 2 και Ελληνικά Εγκλήματα 3 (εκδόσεις Καστανιώτη).
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής+Φίλοι που δραστηριοποιείται για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στα μαθηματικά και τον πολιτισμό.
Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques για «υπηρεσίες προς την εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)