Θερινά σχολεία μεταπτυχιακών προγραμμάτων μαθηματικών θα οργανωθούν στην Καλαμάτα


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΜΕ

 Θερινά σχολεία μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  (ΕΜΕ) του χρόνου στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τον Μεσσήνιο πρόεδρό της Γρηγόρη Καλογερόπουλο. Αυτό δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών του 29ου τακτικού ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, το οποίο πραγματοποιείται με 500 και πλέον συνέδρους στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, οπότε θα πραγματοποιηθεί και περιήγηση στην Αρχαία Μεσσήνη. 
Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που διοργανώνεται από τη ΕΜΕ σε συνεργασία με το παράρτημα Μεσσηνίας, είναι "Μαθηματικά: Θεωρία - πράξη και προεκτάσεις". Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των Μαθηματικών και σαν πολιτισμικό αγαθό και σα στόχος παιδείας. Επίσης, στόχος είναι να αναδειχθούν "οι μεγάλες εφαρμογές των Μαθηματικών στις άλλες επιστήμες, αφού είναι γνωστό ότι τα Μαθηματικά είναι η γλώσσα της Επιστήμης".
Αναφορικά με τις εργασίες εξήγησε πως "μέσω των τριών στρογγυλών τραπεζιών δίνεται η δυνατότητα ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ διακεκριμένων επιστημόνων και συναδέλφων Μαθηματικών".
Ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε πως ανεξάρτητα από την καταγωγή του, θα στηρίξει την παρουσία της Καλαμάτας ως συνεδριακή πόλη και αναφέρθηκε σε μελλοντικά σχέδια, όπως τα θερινά σχολεία μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου Νικ. Παπαναστασίου σχολίασε μεταξύ άλλων πως στην εκπαίδευση όσον αφορά στα Μαθηματικά, χρειάζονται πάντα βελτιώσεις μέσω αναιρέσεων, προβληματισμών και μεταβολών, απορροφώντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)