Διεθνές Βραβείο Αρχαιολογίας στον καθηγητή Π. Θέμελη (Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ Καλαμάτας)

Διεθνές Βραβείο Αρχαιολογίας στον καθηγητή Π. Θέμελη Image
Έντονο ήταν το ελληνικό χρώμα στην 11η τελετή απονομής των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το περασμένο Σάββατο στην Aula Magna του Πανεπιστημίου «Pontificia Universitΰ Urbaniana» στην πόλη του Βατικανό (Ρώμη).
Υπήρξε όμως και «μεσσηνιακό» χρώμα, αφού, μεταξύ των βραβευθέντων συμπεριλαμβανόταν και ο αρχαιολόγος και διευθυντής του έργου των ανασκαφών κι αναστηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη, καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρος Θέμελης.
Στον κ. Θέμελη απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο για την Αρχαιολογία, από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθηγητή Ουράνιο Ιωαννίδη.

Ο Έλληνας αρχαιολόγος τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στην επιστήμη της Αρχαιολογίας, για το διδακτικό του έργο και για το ήθος του, μετά από πρόταση της γενικής γραμματέως των Διεθνών Βραβείων, Αρχαιολόγου – Επικοινωνιολόγου Βίκυς Μπαφατάκη. Ο Πέτρος Θέμελης πριν από 26 χρόνια, ξεκίνησε την ανασκαφική του δραστηριότητα στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου έφερε στο φως μια σημαντικότατη πόλη της αρχαιότητας. Κατόπιν, με τους συνεργάτες του άρχισαν  το έργο αναστήλωσης και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Στάδιο, τα δυο θέατρα, το Βουλευτήριο και άλλους χώρους. Αίσθηση προκάλεσε στους παραβρισκόμενους το βίντεο – αφιέρωμα στην Αρχαία Μεσσήνη και το έργο του σπουδαίου αρχαιολόγου.
Την εκδήλωση και τον Πέτρο Θέμελη τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο οποίος έδωσε ένα πολιτιστικό και τουριστικό μήνυμα για την ευρύτερη περιοχή.
Το Βραβείο Κοινωνικού Έργου για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο απονεμήθηκε στον ιδρυτή και Πρόεδρο της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντ. Παπανικολάου, το Βραβείο Αθλητισμού στον Κύπριο Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Παύλου Κοντίδη, και το βραβείο Κοινωνικής Ευαισθησίας και Εθελοντισμού αποδόθηκε στον 17χρονο μαθητή της Γ΄ Λυκείου και πρωταθλητή του σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Ελλάδας – Κύπρου με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γιώργο-Νεκτάριο Δελή, για τη σημαντική πρωτοβουλία του να προτείνει τον 11χρονο αμερικανό αθλητή Cody McCasland ως τον απόλυτο νικητή της φετινής διοργάνωσης των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.
Με το Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto) τιμήθηκε ο Cody McCasland, ο οποίος παρά τις σωματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ζωής και ελπίδας. Ο δήμαρχος Μεσσήνης και ο κ. Θέμελης προσκάλεσαν τον μικρό αθλητή να επισκεφτεί την Αρχαία Μεσσήνη και να γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)