Διαφήμιση για όλη τη Μεσσηνία ο Μαραθώνιος Μεσσήνης!

Γράφτηκε από τον 
Διαφήμιση για όλη τη Μεσσηνία αποτελεί ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή. Περίπου 650 δρομείς αναμένεται να δώσουν το παρών στη μαραθώνια διαδρομή και στους αγώνες των 10 και 3 χιλιομέτρων που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και η οργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει για την προβολή της Μεσσηνίας σε πολλαπλά επίπεδα, καλώντας τους συμμετέχοντες στις εξής παράλληλες δράσεις:
1. Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων,
2. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης,
3. Επίσκεψη στο Πολυλίμνιο,
4. Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,
5. Μαθήματα τέννις στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Αντισφαίρισης Μεσσήνης,
6. Παρακολούθηση και συμμετοχή στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης της Καλαμάτας.
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής μίλησαν σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Τα κυριότερα σημεία:
Στάθης Αναστασόπουλος (Δήμαρχος Μεσσήνης): "Ως Δήμαρχος Μεσσήνης, προσπάθησα να δώσω τρία διαφορετικά στίγματα: Πρώτον, εναγκαλισμό της προσπάθειας από την τοπική κοινωνία. Η μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών (πάνω από 150 άτομα) πιστεύω ότι αποδεικνύει την ευόδωση αυτού του στόχου. Δεύτερον, ανταποδοτικότητα του αγώνα προς την τοπική κοινωνία και εφαλτήριο για την τοπική ανάπτυξη. Και τρίτον, προβολή της περιοχής του δήμου.Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης".
Γιώργος Παπαδόπουλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): "O φετινός Μαραθώνιος Μεσσήνης αφιερώνεται στον Μαραθωνοδρόμο Σταύρο Μανωλόπουλο, ο οποίος κατάγεται από τον Καλαμαρά της Δημοτικής Ενότητας Ανδρούσας του Δήμου μας. Ο Σταύρος Μανωλόπουλος κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στον Μαραθώνιο Δρόμο που είχε διοργανώσει ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης στις 20 Σεπτεμβρίου 1925 με επίδοση 3 ώρες, 47 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα".
Ηλίας Ζαχαρόγιαννης (Τεχνικός Διευθυντής Αγώνα): "Οι συμμετοχές φέτος ήταν αυξημένες και πιο συγκεκριμένα έχουμε έως 20 Μαρτίου 2013 τις εξής δηλώσεις συμμετοχής: 220 συμμετοχές στον Μαραθώνιο, 250 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα και 180 στα 3 χιλιόμετρα. Έχουμε 15 συμμετοχές από ξένους αθλητές στο Μαραθώνιο και 20 στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ στον αγώνα του Μαραθωνίου θα πάρει μέρος και ο διακεκριμένος Σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Henrik Jan Swan".
Αλέξης Ζάννης (Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας): "Ο Μαραθώνιος δεν είναι ένας απλός αγώνα, αλλά ένας αγώνας που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και θέληση για να φθάσει στο τέρμα και είναι ένας αγώνας που δεν υπάρχουν ηττημένοι. Στο τερματισμό όλοι μοιράζονται την νίκη. Για αυτό καλούμε όλους να συμμετάσχουν στον αγώνα με το χειροκρότημά τους στον τερματισμό αλλά και και κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε διάφορα σημεία του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης".
Θεοδώρα Θεοδωροπούλου & Βασίλης Παπαδογιωργάκης (Εκπρόσωποι Εθελοντών): "Η παρουσία όλων των εθελοντών στον Μαραθώνιο έχει ως κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο".
Οι σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν εθελοντικά στη φετινή διοργάνωση είναι οι εξής:
ΚΕΑΔΗΜ, Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης, Ωδείο Μεσσήνης Ματούλα Φίλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μάδαινας, Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης και Περιχώρων, Αθλητικός Όμιλος «Πάμισος», Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαθίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Χράνων “Αγ. Κωνσταντίνος”, ΕΛΠΙΔΑ Αριος Volleyball Team, Σύλλογος Γυναικών Αριος, Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ, Σύλλογος Μαγγανιακού, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας «Ο Θαμύρις», Τοπική Κοινότητα Πανιπερίου από την Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία – Τοπικό Παράρτημα Μεσσηνίας, Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης, Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Αρτεμις» ΕΛΠΑΣ Καλαμάτας, Αθλητικός Σύλλογος Πλατύ, Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας, Θεατρικός Σύλλογος «Οδύσσεια» και με δωδεκαμελή ομάδα τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)