8500 προσλήψεις στην Παιδεία μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας


Μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν 8500 περίπου προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή.
Το παραπάνω προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 3.24641/Οικ.3.1574, της 26ης Αυγούστου του 2013 η οποία φέρει και την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου. Το πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 216.000.000 ευρώ και στο Υπουργείο Παιδείας αντιστοιχεί το 19% του ποσού δηλαδή 41.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ η πράξη για το Υπουργείο Παιδείας έχει ως στόχο » την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Στο έγγραφο προσδιορίζονται και οι υπηρεσίες όπου θα γίνουν οι προσλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού (εφεξής ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες, Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες δημόσιες υπηρεσίες». Στο άρθρο 2 παράγραφο 2 ορίζεται ότι για τον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες ώστε με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους. Δικαιούχος από το μέρος του Υπουργείου Παιδείας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων η οποία έχει πραγματοποιήσει προγράμματα όπως:
1.»Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
2.Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη Β” βάθμια εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών στους ΑΠ 1,2,3. Γνωστά και ως ΖΕΠ
3.Ενισχυτική διδασκαλία σε γυμνάσια
4.Ενίσχυση διδασκαλίας της ξένης γλώσσας
Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων θα είναι αρμόδια για τον προσδιορισμό των επιβλεπόντων φορέων (φορέων στους οποίους θα απασχοληθούν οι άνεργοι) και των διατιθέμενων θέσεων απασχόλησης ανά ειδικότητα. Οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απασχολήσουν τους ανέργους , θα πιστοποιούν την απασχόληση τους στον Ο.Α.Ε.Δ, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.
Ειδικότητες:
Στο εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να προσληφθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ), ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ΕΕΠ) άλλα και εκπαιδευτικοί σε σχολεία.
Κριτήρια πρόσληψης:
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση στη διεύθυνση http://ait.oaed.gr/.
Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ

Μοριοδότηση
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων, όπως ενδεικτικά προβλέπονται και
στη σχετική υποπαράγραφο ΙΔ1 του ν. 4152/2013 αφορούν στα ακόλουθα:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο
τους 36 μήνες
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων
της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό
4. Ηλικία
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων

Αποδοχές
Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους. Οι ωφελούμενοι απολύονται αυτοδικαίως με τη λήξη του προγράμματος, χωρίς καμία αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)