Περί Μιχάλη Λιάππη ο λόγος...


Διαβάζεις την είδηση και λες «δεν το πιστεύω...» Είναι όμως είδηση!!!
=======================================================
Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης σε έλεγχο
της Τροχαίας. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς
οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και
δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.
Ειδικότερα, όπως διευκρινίστηκε από αστυνομική πηγή, οι πινακίδες του
αυτοκινήτου είχαν παραδοθεί και στη θέση τους είχαν τοποθετηθεί
πλαστές.
«Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το
τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω
ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη
και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει
τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το
κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει» δήλωσε.

=======================================================
Με τον Λιάππη είχα ασχοληθεί το 2002 , όταν του έστειλα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών που υπούργευε, μια ιδέα (είμαι αμετανόητος να επιμένω να προτείνω ιδέες εδώ και πολλές δεκαετίες πολλές από τις οποίες υλοποιούνται από την εκάστοτε εξουσία!)  Τι του έλεγα;Να χρηματοδοτήσει μια εφαρμογή  δωρεάν διάθεσης (game) όπου να υπάρχουν τα σήματα της Τροχαίας και να επιδέχεται προσομοιωτή και έτσι, να μάθουν να οδηγούν όλοι παίζοντας, εξ παπαλών ονύχων και έτσι θα εξοικονομούσαμε χιλιάδες ζωές.  Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η ιδέα και υλοποιήσιμη ήταν και χαμηλού κόστους και πενταχρήσιμη. Η σχέση κόστους οφέλους  ήταν απίστευτα μικρή έως αμελητέα. 
Δεν μου απάντησε. Τίποτα. 
Εκεί κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός στερείτο οράματος . Του έδωσα μια ιδέα για να συνδέσει το όνομά του με το Υπουργείο του διαχρονικά και να μείνει στην ιστορία για μια καίρια και έξυπνη ιδέα και δεν μου απάντησε με μια τυποποιημένη επιστολή, του τύπου «ευχαριστούμε για την ιδέα σας θα την μελετήσουμε...» Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον πολιτικό. τον εμφάνιζαν χολωμένο που δεν του παρέδωσε την σκυτάλη της ΝΔ ο Ιδρυτής της κτλ Κάτι όμως ήξερε φαίνεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η είδηση αποκαλύπτει, ότι ο Μιχάλης Λιάππης είναι ένα «πράγμα» Ένα ανθρωπάκι που έτυχε να διαχειριστεί εξουσία ελέω συγγενών και χιλιοξεφτίλισε το όνομά του και το όνομά τους. Και βεβαίως με την παραδοχή της πράξης του, δεν λογίζεται  ως ειλικρινής , ούτε ως έχων παρρησία. Λογίζεται ως μη ανακυκλώσιμο σκουπίδι της πολιτικής και ο μόνος τρόπος να εξιλεωθεί είναι να κάνει αυτό που του υπαγορεύει το βάρος της πράξεώς του. Δεν πιστεύω όμως να έχει χιλιοστόγραμμα φιλοτίμου  ώστε να μην είναι άχθος αρούρης.
Να χαιρετίσω και την αντίδραση του Πρωθυπουργού να δώσει εντολή να αντιμετωπίζονται οι βουλευτές ιδιαιτέρως απαξιωτικά, όταν υποπίπτουν σε ιδιαιτέρως απαξιωτικά παραπτώματα. Ο Μιχάλης ο Λιάππης να γίνει αρχή για να μην υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο μέλλον. Οι Βουλευτές να είναι στο ύψος που απαιτούν οι πολιτιακοί θεσμοί και τα λαμόγια και οι λούμπεν, να μην είναι βουλευτές....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)