Μεγάλα ξενοδοχεία έρχονται στη Μεσσήνη

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 07:30

Γράφτηκε από την 
Μαγνήτης μεγάλων επενδύσεων για την Μεσσηνία αποδεικνύεται η Costa Navarino. Στα χνάρια της βαδίζει ένα υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Βελίκα από την παγκόσμια αλυσίδα GRACE της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη με πιθανή έναρξη λειτουργίας το καλοκαίρι του 2016.
Με πολυτελή ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο η GRACE πρόκειται να αξιοποιήσει το ιδιοκτησίας της κτήμα Εμπειρίκου στη Βελίκα για να προσθέσει μια ακόμα μονάδα της στην Ελλάδα σε αυτές που έχει σε Σαντορίνη, Μύκονο και Κέα. Οι μονάδες θα κατασκευαστούν πολύ κοντά στις εκτάσεις που έχει η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για την δεύτερη φάση της ΠΟΤΑ, μια επένδυση που βρίσκεται στα αμέσως επόμενα σχέδιά τους.
Στην ίδια περιοχή, που γίνονται επίσης επενδυτικές κινήσεις για το 5άστερο "Messini Beach Club", φαίνεται ότι επικεντρώνεται το άμεσο αναπτυξιακό ενδιαφέρον στον τουριστικό τομέα στη Μεσσηνία.

H GRACE
Για να επανέλθουμε στη μεγάλη επένδυση της GRACΕ, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εφοπλιστής Μάικ Λογοθέτης -εγγονός του αρχικού ιδιοκτήτη της έκτασης εφοπλιστή Εμπειρίκου- ηγείται της παγκόσμιας αλυσίδας με ξενοδοχεία στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας, το Πεκίνο, την Αργεντινή, τον Παναμά και τρεις μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης εκτός των δικών της ξενοδοχείων στην Ελλάδα έχει την εκμετάλλευση των Αria Hotels, στον Παρνασσό, τα Χανιά, την Σέριφο και την Κίμωλο.

H NEILSON
Από τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η νέα 5 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα "Messini Beach Club" στην Ανάληψη. Ερχεται μάλιστα να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες σημαντικές ξενοδοχειακές υποδομές στην περιοχή. Πρόκειται για το πέμπτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα τύπου Beach Club, το οποίο θα διαχειρίζεται ο ταξιδιωτικός οργανισμός Neilson Active Holidays, που έχει έδρα στην Αγγλία. Ο Neilson Active Holidays διαχειρίζεται ακόμα τέσσερις υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το "Aeolian Village Beach Club" στη Λέσβο, το "Porto Myrina Palace Beach Club" στη Λήμνο, το "Retreat Beach Club" στα Σύβοτα και το "Cosmos Beach Club" στη Λευκάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ταξιδιωτικός οργανισμός διακινεί περίπου 90.000 τουρίστες ετησίως, ενώ έχει σημαντική δραστηριότητα και στη γειτονική Τουρκία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» πρόσφατα ο Neilson Active Holidays πωλήθηκε από τον tour operator Τόμας Κουκ -τον κατείχε από το 1999- στον επενδυτικό οργανισμό Risk Capital Partners ο οποίος επενδύει, κυρίως, σε κερδοφόρες εταιρείες με έδρα στη Βρετανία. H νέα ιδιοκτησία του οργανισμού, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, δήλωσε ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί, κυρίως, στην ανάπτυξη των Beach Clubs. Να σημειωθεί ότι το μοντέλο διακοπών με τη μορφή Club προωθούν και άλλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί με έδρα σε Γαλλία, Γερμανία κ.α. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/31985-xenodoxeia-messini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)