Σκέψεις για τις επαναστατικές εξαγγελείες Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο διαχωρισμός των δύο εξουσιών, Εκτελεστικής και Νομοθετικής (Και Δικαστικής ) που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς (λ.χ. Ασυμβίβαστο Βουλευτή - Υπουργού) προάγει την Δημοκρατία. Θα μου πείτε, «λές το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.» Όμως, λέω κάτι που μπορούσε να γίνει από ΟΛΟΥΣ, εδώ και 184 χρόνια και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Δεν αφορά κάτι για το οποίο υπάρχει πολιτική ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ. Αποτελεί κάτι που αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ και ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί στην Πατρίδα μας. Οι επιπτώσεις μόνο από αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα που εξέθεσα, είναι ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΦΑΝΤΑΣΤΕΣ! . Οι Βουλευτές, εγκαλούνται,ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ και οι Υπουργοί ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ (Άλλη εξαγγελία Σαμαρά) ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.
Κανείς ΠΟΛΙΤΗΣ δεν μπορεί να ζητήσει ατομικό ρουσφέτι ή χάρη από τον Βουλευτή. Μπορεί να του ζητήσει ΜΕΧΡΙ ψήφιση έστω φωτογραφικής διάταξης, ΟΜΩΣ, αυτό μπορεί να πάει ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ από τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, την άλλη μέρα το πρωί, διότι αντιστρατεύεται βασικής διάταξης ή βασικών διατάξεων του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (λ.χ. Αρχή της ισότητας των πολιτών κτλ) ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Ο εκάστοτε Υπουργός, όταν του ζητείται ρουσφέτι, απαντά «μου ζητάς να παραβιάσω υφιστάμενο νόμο και να πάω φυλακή;» Να ζητήσω ψήφιση ενός ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ, αφ΄όσον αυτό που μου ζητάς για τον εαυτό σου, είναι ΚΑΙ προς το γενικότερο συμφέρον, άλλως δεν θα το ψηφίσει η Βουλή και ΕΑΝ είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ (ΑΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ) θα το ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.
Ομιλούμε για εξαγγελθείσα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ και προσωπικώς ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΟΛΩΝ!
Συγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά δεν υπάρχει επεξεργασία κειμένου για να δώσω την μέγιστη δυνατή έμφαση στις λέξεις.
Έχω επίγνωση πλήρη του «τι παίζεται» και περιμένω τοποθέτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ για να δώ που θα πάει η Πατρίδα μας. Το θεωρώ οιονεί Λυδία λίθο για τις αγνές πολιτικές προθέσεις ΟΛΩΝ και αναγκαίο συστατικό οιουδήποτε πολιτικού οράματος , οιουδήποτε πολιτικού χώρου. Εξ ορισμού, είναι μια μέγιστη ενωτική πολιτική πρωτοβουλία, μέγιστη Δημοκρατική πράξη, μέγιστης σημασίας , πολιτικό γεγονός, ιστορικής σημασίας για τους θεσμούς , για το μέλλον της Πατρίδας μας.
Τολμάω να ξανα-ονειρευτώ!..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση,αλλά δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό ώστε να με κάνει να ονειρευτώ ξανά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)