O ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος για τις καταλήψεις



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr
                                                                       
Μαρούσι, 04 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ :O ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος  για τις καταλήψεις στον ΒΗΜΑ FM


Για τις καταλήψεις που πραγματοποιούν οι μαθητές στα σχολεία μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και τους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Για τα αιτήματα των μαθητών

Έχουν έρθει αιτήματα και στο Υπουργείο και στο προσωπικό μου γραφείο στην εκλογική μου περιφέρεια. Αιτήματα σχετικά με το νέο λύκειο, την τράπεζα θεμάτων, τις υποδομές, τα κενά,  τα γνωστά θέματα, τα οποία είναι επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στο Υπουργείο βελτιώνουμε κάποια από τα θέματα, όπου υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης και όπου υπάρχει ανάγκη βελτίωσης και σας δια βεβαιώ ότι την κάνουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια θέματα που ξέρετε ότι ακόμη και να διαφοροποιήσουμε κόντρα σε αυτά που πιστεύουμε εκτιμούμε ότι πολλές καταλήψεις θα συνεχιστούν.

Για τον υπαινιγμό πολιτικής υποκίνησης των καταλήψεων

Καταλήψεις κάθε χρόνο, παραδοσιακά πια, παρατηρούνται αυτές τις μέρες λίγο πριν τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη, φέτος έγινε λίγες μέρες νωρίτερα. Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Δεν υπάρχει υπαινιγμός για πολιτική υποκίνηση, δεν έχω στοιχεία που να δηλώνουν πολιτική υποκίνηση, αυτό θα το έλεγα μόνο αν είχα στοιχεία. Ο συντονισμός όλων των σχολείων γίνεται μέσα από τα social media, και το μαθητικό κίνημα.

Για τα μέτρα που θα ληφθούν σε ενδεχόμενη συνέχιση των καταλήψεων

Υπάρχει ήδη ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπογράφηκε πέρυσι και ισχύει και φέτος. Το Προεδρικό Διάταγμα λέει το εξής: εάν οι καταλήψεις συνεχιστούν και υπερβούν τις 3 ημέρες, τότε προβλέπεται να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι τρείς ημέρες κατάληψη δεν δημιουργείται πρόβλημα, γιατί η διδακτέα ύλη μπορεί να καλυφθεί. Εάν όμως ενταθεί το φαινόμενο, και έχουμε περισσότερες μέρες κατάληψης, τότε καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα.

Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το Προεδρικό Διάταγμα και αν συνεχιστούν οι καταλήψεις σκεφτόμαστε ακόμα και να το αλλάξουμε. Δηλαδή να εντάξουμε πέραν των διακοπών του Πάσχα και κάποια Σάββατα, πιθανόν και τις  μέρες των σχολικών εκδρομών.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε, δεν λαμβάνει και δεν πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, τα μέτρα καταστολής είναι πολύ μακριά από τη δική μας λογική και την άποψη.

Δεν πιέζουμε, ούτε καταστέλλουμε, προσπαθούμε να είμαστε εντάξει απέναντι σε αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία να παρέχουμε στα παιδιά, το σύνολο της εκπαιδευτικής τους επιμόρφωσης και είμαστε υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γιατί είμαστε υπόλογοι και απέναντι στην πολιτεία και στους γονείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)