27 Μαρτίου , ημέρα Παρασκευή ώρα 10.30 πρωί στον «Κουμουνδούρο» το μέγα θέμα των αναβολικών στον Αθλητισμό




                                                                
                                                                                      






 23/3/2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
Ολέθρια τα αναβολικά για την υγεία των αθλητών
Τι να τον κάνεις έναν αθλητισμό χωρίς ήθος, χωρίς αλήθεια;

Με θερμά λόγια ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος χαιρετίζει την ¨Ημερίδα¨ της Καλαμάτας, γεγονός που προσδίδει στην όλη διοργάνωση μεγάλη δημοσιότητα και σπουδαίο κύρος.
Γράφει συγκεκριμένα στο μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ κύριο Γιώργο Κατσιμπάρδη: «Χαιρετίζω την ¨Ημερίδα¨ την οποία πραγματοποιείται στην Καλαμάτα. Έχουν ποικιλοτρόπως επισημανθεί τα ολέθρια αποτελέσματα των αναβολικών για την υγεία των αθλητών. Έχουν επίσης καταδειχθεί οι καταστροφικές συνέπειες για τον ψυχισμό των αθλητών, οι οποίοι εισέρχονται σε ένα πεδίο ανταγωνισμού χωρίς αξιακούς κώδικες, χωρίς νόημα, χωρίς εντιμότητα. Έχει επίσης πολλαπλώς διακηρυχθεί η απαξιωτική για το αθλητικό ιδεώδες, και για τον αθλητισμό μας εν γένει, επικράτηση των αναβολικών στο χώρο του αθλητισμού.
Αν στην εποχή μας συνηθίσαμε, και ορθώς, να αναζητούμε το πνευματικό υπόβαθρο των επιφαινομένων κρίσεων, τότε ασφαλώς η διαπίστωση ότι το θέμα των αναβολικών είναι αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του ανθρώπου, είναι αληθινή. Ο άνθρωπος μακριά από το Θεό χάνει την αίσθηση της κτιστότητάς του, το ότι είναι πεπερασμένος και διεκδικεί με ιταμότητα παντοδυναμία που δεν του αναλογεί. Το αποτέλεσμα ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή. Σύγχυση και ασυνεννοησία, όπως στον Πύργο της Βαβέλ. Ζωή χωρίς νόημα. Τι να το κάνεις έναν αθλητισμό χωρίς ήθος, χωρίς αλήθεια; Ποιόν συγκινεί και ποιόν εμπνέει αυτή η, χωρίς αξίες, χωρίς το αίτημα των αρετών, σωματική και αθλητική προσπάθεια;
Συγχαίρω τους διοργανωτές της ¨Ημερίδας¨ και εύχομαι ο προβληματισμός που θα προκύψει να είναι γόνιμος, να αναδείξει τα αδιέξοδα, να προτείνει διεξόδους. Ο Θεός να σας ευλογεί».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄

Όπως είναι ήδη γνωστό οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση της ¨Ημερίδας – Σεμιναρίου¨ που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τελεί δε υπό την αιγίδα της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας.
Η εκδήλωση έχει οριστεί να γίνει την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨, με τον τίτλο ¨Η Νεολαία Πρωτοπορεί στον Αγώνα κατά των Αναβολικών¨. Συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έχουν κληθεί και θα μιλήσουν – εκτός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κύριο Χρυσόστομο και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα – διακεκριμένα στελέχη της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Συγκεκριμένα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι υπουργοί Γιάννης Πανούσης και Σταύρος Κοντονής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο γενικός γραμματέας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς και οι διευθυντές της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας Ιωάννης Πλατάρος και Νικόλαος Κλάδης.
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η ¨Ημερίδα – Σεμινάριο¨ καθώς θα υπάρξουν εξειδικευμένες εισηγήσεις για το καυτό θέμα των αναβολικών από την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ιωάννη Σταματόπουλου, τον εθνικό προπονητή του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Ευαγγελόπουλο και τον γιατρό πνευμονολόγο Τάκη Γεωργακόπουλου.
Προηγούμενα θα γίνει απονομή επάθλου της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ στον μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα, για τις σπουδαίες επιδόσεις του σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και, κυρίως, για το εξαίρετο 8.66μ, στο άλμα εις μήκος, που μάλιστα έχει πετύχει στην Καλαμάτα.     
        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΡΙΤΗ συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

συνέχεια σε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ (μη υποδειγματικές) απαντήσεις σε μελέτες περίπτωσης για υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.

Υποψήφιοι διευθυντές Σχολικών μονάδων: Θέμα 1ον Μελέτη περίπτωσης! (Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με ενδεικτικές απαντήσεις)